Vegan MoFo 2013 bericht #15
Tatsoi, het stond bovenaan de groentelijst waar ik mijn wekelijkse biologische groente bestel. Ik had geen idee wat het was dus al googelend kwam ik er achter dat het familie is van de paksoi (niet erg verrassend :-)) maar kleiner en fijner is. Het zit een beetje tussen paksoi en spinazie in.
Toch is de smaak wel degelijk anders, veel pittiger en sterker. De dikke bladeren zijn veel knapperiger en steviger dan het grote broertje paksoi en tatsoi bevat veel vitamines (kalium, calcium en vitamines A en C).
Het kan gebruikt worden in salades, of je kan het gebruiken in roerbak gerechten.
Gewokte Tatsoi
2 stronken tatsoi
2 tl vers geraspte gember
1 tl mirin
2 el sojasaus
½ tl cayenne peper
2 el bruine suiker
2 el limoensap
(kokos)olie
sesamolie
sesamzaadjes
Snijd de tatsoi grof.
Meng de volgende ingrediënten in een kommetje: gember, mirin, sojasaus, cayennepeper, suiker en limoensap.
Verhit in een wok wat (kokos)olie en een scheutje sesamolie. Doe de tatsoi in de pan en roer alles goed om. Wanneer het allemaal begint te slinken voeg je de saus uit het kommetje toe.
Alles, al omroerend, even een paar minuten roerbakken.
Serveren bij bijvoorbeeld rijst, en bestrooien met sesamzaadjes
Gegrilde chili-tofu
1 pak tofu, geperst
(kokos)olie
sesamolie
chilisaus (ongeveer 3 eetlepels)
sesamzaadjes
Snijd de tofu in de lengte in twee plakken. Verhit in een pan wat (kokos)olie en een scheutje sesamolie en bak de tofu aan beide kanten goudbruin.
Leg te plakken tofu op een bord en overgiet met een beetje chilisaus en verdeel het over beide plakken zodat alles bedekt is.
Verhit een grill pan en bak de tofu enkele minuten zodat deze mooie grillstrepen krijgt.
Serveer bij de geroerbakte tatsoi en bestrooi met (zwarte) sesamzaadjes.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten