Gewokte Tatsoi met gegrilde chili-tofu

Vegan MoFo 2013 bericht  #15

Tatsoi, het stond bovenaan de groentelijst waar ik mijn wekelijkse biologische groente bestel. Ik had geen idee wat het was dus al googelend kwam ik er achter dat het familie is van de paksoi (niet erg verrassend :-)) maar kleiner en fijner is. Het zit een beetje tussen paksoi en spinazie in.

Toch is de smaak wel degelijk anders, veel pittiger en sterker. De dikke bladeren zijn veel knapperiger en steviger dan het grote broertje paksoi en tatsoi bevat veel vitamines (kalium, calcium en vitamines A en C).

Het kan gebruikt worden in salades, of je kan het gebruiken in roerbak gerechten.


Gewokte Tatsoi 
2 stronken tatsoi
2 tl vers geraspte gember
1 tl mirin
2 el sojasaus
½ tl cayenne peper
2 el bruine suiker
2 el limoensap
(kokos)olie
sesamolie
sesamzaadjes

Snijd de tatsoi grof.
Meng de volgende ingrediënten in een kommetje: gember, mirin, sojasaus, cayennepeper, suiker en limoensap.
Verhit in een wok wat (kokos)olie en een scheutje sesamolie. Doe de tatsoi in de pan en roer alles goed om. Wanneer het allemaal begint te slinken voeg je de saus uit het kommetje toe.
Alles, al omroerend, even een paar minuten roerbakken.
Serveren bij bijvoorbeeld rijst, en bestrooien met sesamzaadjes


Gegrilde chili-tofu
1 pak tofu, geperst
(kokos)olie
sesamolie
chilisaus (ongeveer 3 eetlepels)
sesamzaadjes

Snijd de tofu in de lengte in twee plakken. Verhit in een pan wat (kokos)olie en een scheutje sesamolie en bak de tofu aan beide kanten goudbruin.
Leg te plakken tofu op een bord en overgiet met een beetje chilisaus en verdeel het over beide plakken zodat alles bedekt is.
Verhit een grill pan en bak de tofu enkele minuten zodat deze mooie grillstrepen krijgt.
Serveer bij de geroerbakte tatsoi  en bestrooi met (zwarte) sesamzaadjes.




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten