Funghi in salsa di pomodori (champignons in tomatensaus)

Vegan MoFo 2013 bericht  #24

Dit vond ik eigenlijk een van de lekkerste gerechtjes die we samen aten met de gemarineerde courgette en de boontjes. Eigenlijk hele simpele en pure ingrediënten. Juist dat maakt dit dan ook zo lekker denk ik.


Funghi in salsa di pomodori (champignons in tomatensaus)
2 pakken champignons á 250 gram (schoongemaakt)
olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
½ pak of blik tomatenstukjes
3 el gehakte verse peterselie
zout en peper naar smaak

Verhit in een grote pan wat olijfolie, bak hierin de champignons al roerend goudbruin. Wanneer de champignons bijna vocht beginnen los te laten voeg je de knoflook toe (voeg eventueel wat extra olijfolie toe). Roerbakken tot de champignons mooi beginnen te kleuren (zo'n 10 minuten).

Voeg de tomatenstukjes toe en breng op smaak met zout en peper. Laat alles nog zo'n 10 minuten doorbakken tot de tomatensaus begint in te dikken.

Schep de peterselie erdoor. Kan zowel heet als koud geserveerd worden.



Print Friendly and PDF

1 opmerking: