Fagiolo all'uccelletto (Bonen als vogeltjes)

Vegan MoFo 2013 bericht  #23

Bonen als vogeltjes.. de naam is ontstaan omdat in Italië kleine vogelsoorten vaak bereid werden met tomaten, salie en knoflook. Zo ook deze boontjes. Ik kan mij leukere oorsprongen bedenken, maar deze boontjes worden er niet minder lekker om.

Ze horen eigenlijk gemaakt te worden met cannellinibonen of grote witte bonen. Ik dacht deze ook in huis te hebben, maar helaas het blik wat op mijn plank stond te prijken waren kievitsbonen.Voor het zicht een beetje jammer, de smaak was echter erg lekker en daar gaat het natuurlijk om.

Eigenlijk is het net "witte bonen in tomatensaus" maar dan met een Italiaans tintje ;-)


Fagiolo all'uccelletto (Bonen als vogeltjes)
1 groot blik cannellinibonen of grote witte bonen (of neem de bonen die je nog hebt staan in je kast zoals ik deed :-)
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 verse salieblaadjes (ik heb ze doormidden gescheurd)
½ pak / blik tomatenstukjes (of 2 grote verse tomaten, fijngehakt)
olijfolie
zout & peper naar smaak

Fruit in wat olijfolie de knoflook en salie tot de knoflook begint te verkleuren. Voeg de bonen, tomaten en wat zout en peper toe en laat alles nog even 15 minuutjes door pruttelen.




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten