Courgette met boerenkoolpesto en tomaten

Vegan MoFo 2013 bericht  #10


Wat een leuke manier om boerenkool te verwerken in je eten, boerenkool pesto! Courgettes zijn voor mij echt het zomervoedsel bij uitstek en ik maak er dan ook nog dankbaar gebruik van dat ze zo vaak in de aanbieding zijn. Dit leuke recept vond ik op *deze* blog.

Wij hebben hier als bijgerecht een simpele pasta met tomaten-linzensaus bij gegeten.


Courgette met boerenkoolpesto en tomaten
2 medium grote courgettes
2 tomaten, in stukjes
½ cup panko broodkruim
basilicum ter garnering

Boekenkoolpesto:
2 grote boerenkoolbladeren: stengels verwijderd
½ cup basilicum bladeren
1 zakje geroosterde pijnboompitjes
scheutje olijfolie
2 teentjes knoflook, grof gehakt
zout & peper

Snijd de courgette doormidden, en schep het vruchtvlees voor een gedeelte eruit. Hak het eruitgehaalde vruchtvlees fijn.
Doe de volgende ingrediënten in de keukenmachine: boerenkool (grof gescheurd), pijnboompitten, scheutje olijfolie, knoflook en wat zout. Maal alles fijn. Voeg eventueel wat olijfolie toe en proef of alles op smaak is.

Verwarm de oven voor op 200°C.
Voeg het volgende in een grote kom samen: stukjes tomaat, stukjes courgette vruchtvlees en de boerenkoolpesto. Vul de courgettes met dit mengsel en bestrooi ze met de panko broodkruim.

Plaats de courgette in de oven en bak voor ongeveer 30-45 minuten (afhankelijk van hoe zacht je je courgette wenst, ik vind het altijd wel lekker als er nog een beetje knapperigheid in zit.






Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

  1. Dit ziet er echt heerlijk uit zeg! Het lijkt me erg lekker om eens te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. This looks very good! My daughter is an AuPair in The Netherlands this year and part of her responsibilities include cooking meals for the family some times. She is not yet familiar with what all food is available in this country, so she sometimes is stuck trying to think of something to make for the family.
    They are not vegetarian but are willing to try some vegetarian dishes that she makes. I think this blog will be helpful to her some times.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Superlekker! Ik was heel benieuwd naar boerenkool op deze manier, maar wat is dat lekker zeg!! Weg met stamppotten ;)

    BeantwoordenVerwijderen