Vegan MoFo 2013 bericht #14
Eerlijk is eerlijk, als dit eenmaal op je bordje ligt ziet het er niet meer zo mooi uit. Zo zonde om aan te snijden, maar de smaak is echt heerlijk. Proberen zo lang er nog aardbeitjes zijn!
Aardbei silken tofu taart
1 pak digestive koekjes (naturel)
1 tl kaneelpoeder
⅓ cup kokosolie
2 pakken silken (zijden) tofu , uitgelekt
1 bak aardbeien, in dunne plakjes gesneden
2 zakjes agartine / agar agar á 10 gram
⅓ cup poedersuiker
300 ml plantaardige melk
170 gram aardbeienjam
Maal het pak digestive koekjes in de keukenmachine tot fijne korrels, voeg 1 tl kaneelpoeder toe en meng goed. Verhit in een steelpan de kokosolie en meng de koekkruimels erdoor heen.
Bekleed een taartvorm met bakpapier (doe het iets netter dan ik heb gedaan, want anders zie je de vouwen zo erg :-)). Duw het koekmengsel op de bodem, en laat de randen oplopen. Zet in de koeling voor ten minste 20 minuten.
Blend de zijden tofu met de aardbeienjam en het poedersuiker. Je kan ook eerst even proeven of je het niet al zoet genoeg vindt. Blend er eventueel een paar aardbeitjes doorheen.
Zet een klein pannetje op met de plantaardige melk en breng samen met de agar agar aan de kook. Laat voor twee minuten koken. Voeg toe aan het tofu/jam mengsel en blend goed door.
Giet in de taartvorm en laat minimaal een uur opstijven voordat je de taart decoreert met de verse aardbeien. Serveren wanneer de taart genoeg is opgestijfd.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Oh so yummy!! Ik mis taart wel deze maand...
BeantwoordenVerwijderenWat een mooie taart! Inderdaad bijna zonde om aan te snijden. :) Mmm, ik heb nog niet genoeg aardbeien gegeten deze zomer (al vind ik eigenlijk dat ik nooit genoeg aardbeien heb gegeten)...
BeantwoordenVerwijderenWoah, heel mooi! Ik ben deze maand jaren en ben nog aan het nadenken over de taart die ik wil maken. Deze maakt een goede kans!
BeantwoordenVerwijderen