Aardbei silken tofu taart

Vegan MoFo 2013 bericht  #14

Eerlijk is eerlijk, als dit eenmaal op je bordje ligt ziet het er niet meer zo mooi uit. Zo zonde om aan te snijden, maar de smaak is echt heerlijk. Proberen zo lang er nog aardbeitjes zijn!


Aardbei silken tofu taart  
1 pak digestive koekjes (naturel)
1 tl kaneelpoeder
⅓ cup kokosolie
2 pakken silken (zijden) tofu , uitgelekt
1 bak aardbeien, in dunne plakjes gesneden
2 zakjes agartine / agar agar á 10 gram
⅓ cup poedersuiker 
300 ml plantaardige melk

170 gram aardbeienjam

Maal het pak digestive koekjes in de keukenmachine tot fijne korrels, voeg 1 tl kaneelpoeder toe en meng goed. Verhit in een steelpan de kokosolie en meng de koekkruimels erdoor heen.

Bekleed een taartvorm met bakpapier (doe het iets netter dan ik heb gedaan, want anders zie je de vouwen zo erg :-)). Duw het koekmengsel op de bodem, en laat de randen oplopen. Zet in de koeling voor ten minste 20 minuten.

Blend de zijden tofu met de aardbeienjam en het poedersuiker. Je kan ook eerst even proeven of je het niet al zoet genoeg vindt. Blend er eventueel een paar aardbeitjes doorheen.

Zet een klein pannetje op met de plantaardige melk en breng samen met de agar agar aan de kook. Laat voor twee minuten koken. Voeg toe aan het tofu/jam mengsel en blend goed door.

Giet in de taartvorm en laat minimaal een uur opstijven voordat je de taart decoreert met de verse aardbeien. Serveren wanneer de taart genoeg is opgestijfd.Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

  1. Oh so yummy!! Ik mis taart wel deze maand...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie taart! Inderdaad bijna zonde om aan te snijden. :) Mmm, ik heb nog niet genoeg aardbeien gegeten deze zomer (al vind ik eigenlijk dat ik nooit genoeg aardbeien heb gegeten)...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Woah, heel mooi! Ik ben deze maand jaren en ben nog aan het nadenken over de taart die ik wil maken. Deze maakt een goede kans!

    BeantwoordenVerwijderen