Ik zou graag wat meer willen koken met quinoa, maar het lukt mij maar zelden.Het is een gezonde vervanger voor rijst en pasta, maar ik gebruik het vooral in Mexicaanse gerechten. Dit keer heb ik er een Italiaans tintje aan gegeven, en dat beviel goed.
Als je niet je eigen tomatensaus wil maken kun je natuurlijk ook een kant en klare maken. Ik had de saus nog over van de dag ervoor.
Courgette en paprika met quinoa en tomatensaus
voor de tomatensaus:
1 pakje (of blik) tomatenstukjes
2 verse tomaten
1 teentje knoflook, gepeld en grof gehakt
1 el Italiaanse kruiden
olijfolie
peper en zoutVermaal de tomatenblokjes, tomaten, knoflook en Italiaanse kruiden met een staafmixer.
Doe alles in een klein steelpannetje met wat olijfolie en laat op zacht vuur minimaal een uur onder af en toe roeren zachtjes inkoken. Op smaak brengen met zout en peper.
voor de knoflookquinoa:
¾ cup (zwarte) quinoa
1½ cup water
2 teentjes knoflook, gehakt
scheut olijfolie
peper en zout
Zet de quinoa met het water op het vuur en breng aan de kook. Wanneer het kookt dek je deze af en laat je deze 15 minuten koken. Haal van het vuur en laat je deze nog 5-10 minuten staan. Voeg de knoflook toe, olijfolie en breng op smaak met peper en zout
voor de groentes:
1 ui
1 courgette, in stukken
1 gele paprika, in stukken (zaden verwijderd)
2 teentjes knoflook
1 á 2 tl tijm
1 á 2 tl oregano
olijfolie
peper en zout
basilicum ter garnering
In een koekenpan wat olijfolie verhitten. Hierin de ui glazig bakken. Voeg de courgette en de paprika toe en bak op wat hoger vuur tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de knoflook, tijm en oregano toe en bak alles nog even een paar minuten. Op smaak brengen met peper en zout, eventueel bestrooien met verse basilicum.
Serveer de quinoa en de groentes met de tomatensaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten