Hamburg, Duitsland


Onlangs zijn we naar Hamburg gegaan. Behalve om daar te winkelen en wat cultuur te snuiven ook om lekker te eten en bij de onlangs geopende vegan supermarkt Veganz langs te gaan.


Vegan Guerilla "revolution starts in te kitchen"  :-)))))


We hadden besloten bij restaurant Backbord te gaan eten. Dit restaurant was vlak bij ons hotel en zeer betaalbaar. Het is een wat alternatieve tent, maar dat vinden wij juist leuk, en we konden lekker plaatsnemen op het terras. Er worden zowel vlees, vis, vegetarisch als vegan gerechten geserveerd. Al had ik het idee dat de nadruk toch wat op vegan lag.
Het stond allemaal duidelijk aangegeven wat je als vegan kon eten en er was ook een vegan dagschotel: een seitan gordon blue met pomme frites, salade en remoulade saus. Wij hebben voor deze dagschotel gekozen, en deze was echt heel lekker. Geen culinair hoogstandje, maar gewoon lekker. Wel erg veel...


De ochtend dat we naar huis gingen uiteraard even langs het pas in Hamburg geopende Veganz te gaan. De balonnen van de opening hingen er nog. Van hun facebook begrijp ik dat ze ook naar Amsterdam komen!!
Wie weet , hopelijk, ook eens naar Groningen??

 

De winkel zag er weer prachtig uit, en alhoewel ze niet de lekkere bagels zoals in Berlijn hadden (het is een andere traiteur) hadden ze lekkere met vegan kaas belegde broodjes en vele lekkere zoetigheden.

We hebben weer een aantal dingen meegenomen die we hier in Nederland niet kunnen kopen. Zoals bijvoorbeeld de Tofurky Pepperoni Pizza en nieuw voor Veganz zijn ook de producten van Gardein.  Veel goede berichten uit Amerikaans vegan blogland over gehoord, maar toch best wel prijzig. Omdat het ook bevroren moet blijven besloten we maar één product mee te nemen om uit te proberen: barbecue wings , en man oh man, wat is dat lekker!!

Echt ik heb het vaker gezegd, ik ben niet gestopt met vlees eten omdat ik het niet lekker vond. In tegendeel.
Dus ik ben altijd erg blij als ik kan genieten van superlekkere producten zonder dierenleed die gelijken op wat ik vroeger zo heerlijk vond. De vegetarische slager heeft goede "kip", maar dit... van Gardein..wow, wat is dat lekker, zo echt!!
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten