Gazpacho

Er zijn zoveel varianten online te vinden van gazpacho, dat het moeilijk kiezen is, dus ik heb datgene eruit gepakt wat mij aansprak. Gazpacho is een Spaanse koude soep die heerlijk smaakt op warme dagen. Nu ontbreekt de warmte hier in Nederland momenteel, maar ik had een paar mooie paprika's en tomaten gekocht op de markt en wilde er graag eens gazpacho mee maken.

Ik heb het nog nooit eerder gegeten, dus ik kan niet zeggen of dat dit echt een geweldige versie is. De volgende keer zou ik het denk ik iets meer / pittiger kruiden, maar als voorgerecht was het zeker lekker!

Met een lekker stokbroodje erbij en wat kruidenolie kan ik mij voorstellen dat dit ook best een lekkere hele maaltijd is, want het vult behoorlijk.

Als "garnering" kun je diverse producten gebruiken. Ik heb hier kleine blokjes paprika gebruik, komkommerschil sliertjes en bloemen van de Oostindische Kers. Maar denk ook eens aan avocado, stukjes tomaat, ui, croutons of verse kruiden als koriander.


Gazpacho
½ rode paprika, in grove stukken

1 kleine ui, of een ½ grote ui, in grove stukken
2 knoflookteentjes, grof gesnipperd
½ komkommer, geschild, ontdaan van het zaad en in grove stukken
2 tomaten, in grove stukken
½ pakje / blik tomatenstukjes
scheutje vegan worcestershire saus (Biona - natuurwinkel)
zout & peper
½ rode paprika, in fijne kleine blokjes (voor de garnering)

Doe het volgende in de blender: grof gesneden paprika, ui, knoflook, komkommer, tomaten + tomatenstukjes en blend alles tot een gladde massa. Breng op smaak met wat vegan worcestershire saus, zout en peper.
Garneer met de kleine blokjes rode paprika.Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten