Er zijn zoveel varianten online te vinden van gazpacho, dat het moeilijk kiezen is, dus ik heb datgene eruit gepakt wat mij aansprak. Gazpacho is een Spaanse koude soep die heerlijk smaakt op warme dagen. Nu ontbreekt de warmte hier in Nederland momenteel, maar ik had een paar mooie paprika's en tomaten gekocht op de markt en wilde er graag eens gazpacho mee maken.
Ik heb het nog nooit eerder gegeten, dus ik kan niet zeggen of dat dit echt een geweldige versie is. De volgende keer zou ik het denk ik iets meer / pittiger kruiden, maar als voorgerecht was het zeker lekker!
Met een lekker stokbroodje erbij en wat kruidenolie kan ik mij voorstellen dat dit ook best een lekkere hele maaltijd is, want het vult behoorlijk.
Als "garnering" kun je diverse producten gebruiken. Ik heb hier kleine blokjes paprika gebruik, komkommerschil sliertjes en bloemen van de Oostindische Kers. Maar denk ook eens aan avocado, stukjes tomaat, ui, croutons of verse kruiden als koriander.
Gazpacho
½ rode paprika, in grove stukken
1 kleine ui, of een ½ grote ui, in grove stukken
2 knoflookteentjes, grof gesnipperd
½ komkommer, geschild, ontdaan van het zaad en in grove stukken
2 tomaten, in grove stukken
½ pakje / blik tomatenstukjes
scheutje vegan worcestershire saus (Biona - natuurwinkel)
zout & peper
½ rode paprika, in fijne kleine blokjes (voor de garnering)
Doe het volgende in de blender: grof gesneden paprika, ui, knoflook, komkommer, tomaten + tomatenstukjes en blend alles tot een gladde massa. Breng op smaak met wat vegan worcestershire saus, zout en peper.
Garneer met de kleine blokjes rode paprika.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten