De foto's zijn niet zo speciaal. Eigenlijk een understatement, want het ziet er zelfs niet eens zo aantrekkelijk uit :-) Pasta koelt zo snel af, en aangezien we alles direct opeten wat ik maak, heb ik vaak maar kort de tijd om het allemaal vast te leggen. De pasta vond ik echter zo goed gelukt, en er zijn meerdere mensen geïnteresseerd in het "verse pasta recept zonder ei" dat ik het toch even deel. Het recept voor deze verse pasta komt overigens uit Bryanna Clark Grogan's Nonna's Italian Kitchen. Een geweldig boek vol met no-nonsense vegan Italiaanse gerechten, een aanrader als je van de Italiaanse keuken houdt. Helaas is het boek wat lastiger te vinden.
Afgelopen Koninginnedag was een van mijn doelen een pastamachine te vinden. Typisch zo'n apparaat wat je graag wilt hebben, maar na aankoop in de kast verdwijnt en ligt te verstoffen. Zonde geld. Daarom wilde ik eerst even uitproberen of het wel echt wat voor mij was en wilde daarom een (schone) tweedehands.
Gelukkig, bijna op het einde van onze zoektocht vond ik er dan toch een! Voor een paar euro ging deze mee, vastbesloten was ik om er veel pasta mee te maken. Thuis gekomen bleken "de vele accessoires" de onderdelen te zijn van de pasta machine die erin horen te zitten. Met een diepe zucht en vast besloten mij niet te laten frustreren begon ik aan het klusje. Na enige tijd lukte het mij maar mooi wel om een nooit eerder van dichtbij geziene machine in elkaar en werkend te krijgen!
Nog trotser op mijn pasta machine ging ik dus aan de slag met hulp van vriendlief. Ik had online een filmpje gekeken hoe je het beste pasta kan draaien, ik raad je aan bijvoorbeeld *deze* te kijken, want uitleggen op schrift is volgens mij geen doen. Belangrijk is het continue weer bestrooien met bloem van je pastadeeg.
Vegan verse pasta
1 cup bloem
½ cup kikkererwtenmeel (of ½ cup sojabloem, maar dat heb ik niet geprobeerd)
⅔ cup water
¾ - 1 tl zout
10 cherry tomaatjes, gehalveerd
3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
½ zak spinazie, dikke stengels verwijderd
verse basilicum ter garnering
olijfolie
Meng de bloem, kikkerertwenmeel en het zout in een kom goed door elkaar. Roer het water erdoor en meng alles. Eerst met een vork, maar later heb ik mijn handen gebruikt. Kneed het deeg voor 10 minuten op een licht bebloemd oppervlakte.
Pak het deeg in, in vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten.
Daarna is het deeg klaar om de rollen door de pasta machine. Zie hiervoor filmpjes en tutorials op het internet. Ik heb gekozen voor tagliatelle slierten.
Zorg dat er een grote pan met kokend water opstaat, en dat je de slierten na het draaien goed gescheiden houdt.
Verhit ondertussen in een pan de olijfolie. Bak hierin de knoflook voor ongeveer 1 minuut. Voeg de tomaatjes toe, en roer goed om. Als laatste voeg je de spinazie toe. Het is klaar wanneer deze geslonken is.
Ik had de tomaten en spinazie al klaar op het moment dat ik de pasta ging koken. De pasta slierten moeten vanaf het moment dat je ze in het water hebt gedaan en dan weer OPNIEUW aan het koken is er nog 15 seconden in blijven.
Afgieten en serveren met de tomaten, knoflook en spinazie. Op smaak brengen met peper en zout.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ik vind dit zo'n leuke blog! Met heerlijke recepten en leuke verhalen :-) Ik ga morgen deze verse pasta proberen!
BeantwoordenVerwijderen