woensdag 24 juli 2013

Citroen lavendel taart

Nog een recept met lavendel! Ik had na het hartige gerecht de smaak te pakken. Onder het motto we gaan niet naar de Provence toe, maar halen het in huis :-)

Dit keer werd het een taart. Omdat het toch best een aparte smaak is vond ik het best spannend deze taart aan te snijden tijdens een familiebezoek, maar de taart is gelukkig door (bijna) iedereen goed bevallen.

Het is een lekkere romige, ietwat frisse, aparte en niet al te zoete taart. Mocht je van zoeter houden dan kun je natuurlijk altijd wat meer agave of ahornsiroop toevoegen.


Citroen lavendel taart
 Voor de bodem:
10 digestive koekjes
grote klont soja margarine / plantaardige margarine
scheutje sojamelk

Maak eerst de bodem door de koekjes te vermalen in de blender. Laat de plantaardige margarine zachtjes smelten en voeg bij de verkruimelde koekjes samen met een scheutje sojamelk. Goed mengen en in een taartvorm verdelen. Zet in de koeling tot de vulling klaar is.

Vulling:
2 cups ongebrande ("rauwe") cashews, minstens een half uur geweekt in kokend heet water
150 ml vers geperst citroensap
100 ml agave siroop
1 tl zout
2 tl gedroogde eetbare lavendel bloemetjes
1 tl vanille extract
1 zakje agar agar + 200 ml water
scheutje ahornsiroop

Doe de  cashews met het citroensap en de agavesiroop in de blender. Blend fijn, wanneer dit te moeizaam gaat kun je er een beetje water bij doen. Schraap met een spatel de zijkanten naar beneden.
Voeg zout, lavendel en vanille extract toe. Proef het geheel en breng eventueel meer op smaak met de ahornsiroop.
Breng de agar agar aan de kook met de 200 ml water. Kook voor ongeveer 2 minuten, al roerend. Giet bij het cashewmengsel en blender alles nog even goed door.

Giet in de vorm en laat afkoelen voordat je deze in de koeling zet. Minimaal 2 uur laten opstijven in de koeling voordat je de taart aansnijd.


4 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis