Chipotle-pinda noedels


Chipotles. Typisch zo'n product waar ik een jaar of twee geleden nog nooit van had gehoord, maar nu zelfs even een omweggetje maak in Amsterdam om het te kopen. Want helaas zijn ze nog niet erg bekend in Nederland. Chipotles zijn volledig gerijpte en gerookt gedroogde jalapeño chilipepers.
Met name dat gerookte geeft een heerlijk smaakje aan gerechten.

Een jaar geleden kocht ik wat blikjes chipotles in adobo saus in Amsterdam en vond ik op een markt in Duitsland de gemalen poeder variant.

In Amsterdam zelf even in de American Bookstore gespiekt in de vele vegan kookboeken die ze daar hebben. Daar zag ik in een van de boeken een recept staan en deze was.. jawel mét chipotles. Het recept zo goed als het kon uit mijn hoofd geleerd, maar thuis bleek het recept ook wijdverspreid op het internet te staan.

Ik heb soba noodles gebruikt, omdat ze zo lekker zijn. Charmant zien ze er echter niet uit, zeker niet met een pinda drabje eromheen. Een vrolijk kommetje eromheen en de kleurrijke groentes maken het weer wat aantrekkelijker. Gebruik vooral de noodles die je zelf lekker vindt of in huis hebt.


Chipotle-pinda noedels
½ cup pindakaas
½ cup appelmoes
2 el sojasaus
2 chipotles + een beetje adobo saus waar ze in zitten, fijngesneden
¼ cup fijngesneden verse koriander
1 wortel, julienne gesneden
½ rode paprika, julienne gesneden
noedels voor 2 personen
handvol gehakte pinda's

Meng in een kom het volgende: pindakaas, appelmoes, sojasaus, fijngehakte chipotles en adobosaus. Goed roeren en de koriander erdoor mengen.

Stoom of kook de wortel en de paprika voor 1 á 2 minuten (echt niet langer, ze moeten hun knapperigheid bewaren).

Kook de noedels volgens de verpakking klaar. Meng het pindakaas-mengsel er doorheen. Verdeel over twee kommetjes en leg de paprika, wortel en pinda's erbovenop.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten