Cashew aardbei bavarois


Onlangs rende ik nog even snel de Albert Heijn in om een wijntje te halen toen mijn oog viel op de aardbeien die in de aanbieding waren. Aardbeien vind ik echt ontzettend lekker, volop in het seizoen en ze zijn nog gezond ook! Het zit bomvol vitamine C, bevat foliumzuur (= vit B11, belangrijk voor de aanmaak van rode en witte bloedcellen) en is ook nog een bron van kalium (belangrijk voor een goede bloeddruk en het regelen van de vochtbalans in het lichaam).

De aardbeien gingen dus samen met het wijntje mee. Al lopend naar huis bedacht ik mij nog een restantje ongebrande cashewnoten te hebben en langzaam vormde dit toetje zich in mijn hoofd. Omdat ik niet zoveel cashewnoten had was het een toetje voor maximaal 2 personen. Ik wilde ook niet teveel zoetstoffen gebruiken, dus verwacht geen standaard zoet aardbeientoetje. Maar een lekkere romige licht frisse smaak.


Cashew aardbei bavarois
1 cup ongebrande cashews (bv natuurwinkel) , minimaal 1 uur geweekt in water
10 aardbeien
soja of rijstmelk, naar behoefte (of welke plantaardige melk je ook lekker vindt / in huis hebt)
2 a 3 el vers gemalen lijnzaad
paar druppels vanille extract
4 aardbeien in schijfjes ter garnering

Maal de aardbeien en de cashewnoten in de blender fijn, gebruik wat plantaardige melk om de blender te helpen wanneer dit moeizaam gaat. Voeg wanneer het een cremige romige massa is het lijnzaad toe en wat vanille extract (proef tussendoor).
Doe het cashew aardbei mengsel in twee schaaltjes, bedek met de schijfjes aardbei en zet in de koelkast tot gebruik.





Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Очень красивый и вкусный десерт. Фотографии супер.

    BeantwoordenVerwijderen