Pastinaak risotto met chiogga bietjes

Ik dacht rode bietjes in huis te hebben, ik zag al helemaal voor mij hoe de foto eruit zou moeten zien. Tot ik de bietjes schoonmaakte en erachter kwam dat het chiogga bietjes waren. De bietjes met de mooie roze strepen die je in *dit*  gerecht zo goed kan zien.
Aangezien je overal leest dat de strepen niet meer zichtbaar zijn na het koken, ging ik er vanuit dat alles alsnog rood zou kleuren. Maar wat blijkt, ik hield witte - zalmroze bietjes over :-)
De smaak was echter heerlijk, en eigenlijk ziet het er wel leuk excotisch uit zo op de foto. De pastinaak vond ik gelukkig bij de Jumbo.
Basis van het recept komt van de website vegalicous.org , ik heb alleen een paar kleine dingen aangepast.


Pastinaak risotto met chiogga bietjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 pastinaken, geschild en in kleine blokjes
  • 1½ cup risotto rijst
  • olijfolie
  • scheutje witte wijn
  • 2 cups uienbouillon
  • geroosterde pijnboompitten (hoeveelheid naar wens)
  • 4 chiogga bietjes (of normale rode bietjes)
  • 6 takjes verse tijm
  • zout & peper naar smaak
Kook de bietjes in water tot ze gaar zijn (wanneer je er makkelijk in kan prikken).
Verhit de olijfolie in een diepe pan en fruit de ui glazig.
Voeg de risotto rijst toe en roer alles goed door. Voeg de witte wijn toe en laat even verdampen.

Doe de pastinaak erbij en de helft van de uienbouillon. Goed roeren en alles rustig laten koken.
Wanneer de bouillon verdampt is (blijf er erbij , het gaat soms sneller dan je denkt en dan brandt alles aan) voeg je de andere helft van de bouillon erdoor. Wederom op een zacht vuurtje laten verdampen onder regelmatig roeren.

Snijd de bietjes in mooie dunne plakjes.
Wanneer de risotto rijst en pastinaak mooi zacht zijn dien je de risotto op (voeg peper en zout naar smaak toe).
Leg de bietenplakjes erboven op en bestrooi met pijnboompitten.




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten