Chiogga & appel salade met een blauwe vegan kaas dressing

Ik had er nog niet eerder van gehoord, Chiogga bietjes. In het Engels hebben ze ook wel de leuke naam Candy Canes Beets. De Chiogga biet is een oud ras en is vernoemd naar het Italiaanse plaatsje waar de biet vandaan komt: Chiogga..
De smaak is wat zoeter en de biet ziet er prachtig uit als je deze in plakjes snijdt. Helaas gaan de mooie roze strepen verloren als je ze kookt, reden te meer om ze eens rauw te proberen.
Helaas heb ik geen goede mandoline, dus moesten we het heel voorzichtig dun snijden.




Chiogga & appel salade met een blauwe vegan kaas dressing
2 à 3 chiogga bietjes, goed gewassen en in hele dunne schijfjes
1 grote appel, geschild en in kleine blokjes
sap van 1 limoen
garnering: blaadjes van de Oostindische Kers + bloem

Verdeel de chiogga bietjes over twee borden en besprenkel met het sap van de limoen. Leg de stukjes appel verdeeld over de bietjes.

Blauwe vegan kaas dressing:
vegan blauwe kaas  -> naar smaak
2 el ongezoete plantaardige melk
1 el agavesiroop
1 el limoensap
1 el olijfolie

Meng de ingrediënten met een staafmixer, begin met kleine beetjes blauwe kaas en proef steeds tussendoor of er nog meer bij moet.

Verdeel over de chiogga & appel salade.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten