Balsamico peper watermeloensteak met salade
Watermeloen op de grill of barbecue, ik heb het al eerder geprobeerd en vond het de ene keer erg lekker, en de andere keer viel het tegen. Dit recept sprak mij direct aan, toen ik ook nog tegen een aanbieding van watermeloen aanliep was de beslissing snel genomen om dit te maken met hier en daar wat aanpassingen.
Het grillen geeft de meloen een andere structuur doordat het vocht door de hitte eruit gaat. Door deze lekker te kruiden of te marineren is het een goede vervanger voor bv een rundersteak of tonijnsteak (maar verwacht niet dezelfde smaak).
Balsamico peper watermeloen steak:
¼ watermeloen
(Gecarameliseerde) Balsamicoazijn
olijfolie
1-2 el 4 seizoenen peperkorrels, grof gemalen
1 el bruine suiker
Leg de watermeloen op een kant en snijd dikke plakken van ongeveer 2 cm recht naar beneden.
Snijd hier weer 4 mooie vierkanten plakken uit. Pitjes die je duidelijk ziet zitten kun je voorzichtig verwijderen. De rest kun je tijdens het nuttigeren weghalen (je verliest anders de mooie vierkante vorm.
Bestrooi de plakken ruim met zout, en leg op een rooster met hieronder een schaal/bak om het vocht op te vangen. Laat uitlekken voor ongeveer een half uur.
Dep daarna de meloensteaks schoon met keukenpapier (je kan ze ook afspoelen en later met zout op smaak brengen).
Leg de meloensteaks in een schaal en besprenkel met balsamico en olijfolie (hoeveelheid naar behoefte). Goed de meloensteaks hierin rond wentelen en ongeveer 20 minuten marineren.
Verhit de grill (of barbecue).
Meng in een bakje de pepers en de suiker. Bedek de watermeloensteaks hiermee en grill ze op hoog vuur tot ze carameliseren en er grillstrepen ontstaan.
Ik was de peperkorrels vergeten en heb deze pas halverwege toegevoegd, hierdoor voorkom je wel dat ze eventueel verbranden.
Leg de "steaks" bovenop de salade (zie hieronder)
Aardappel groene asperge salade:
250 gram kriel aardappeltjes, gehalveerd en gekookt
1 bakje groene aspergetips , gestoomd (heel even, ze moeten wel knapperig blijven)
1 avocado, geschild en in stukjes
15 cherry tomaatjes, gehalveerd
sla, spinazie of snijbiet
Je favoriete dressing (ik gebruik bijna altijd de Vinaigrette Balsamico Rosé van Jacklyn, die past overal bij)
Bekleed een bord met de sla of spinaziebladeren.
Meng alle overige ingrediënten bij elkaar (het lekkerste is het als de krielaaraardappeltjes nog warm zijn, dan heb je een lauwwarme salade) en besprenkel naar smaak met je favoriete dressing.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten