Geïnspireerd op een gerecht van Yotam Ottolenghi, maar een klein beetje anders. Dit gerecht was bijzonder lekker, en zal zeker vaker op het menu komen te staan.
Linzen met gegrilde aubergine
2 grote aubergines
2 el geracameliseerde balsamico
200 gr bruine berg linzen (minimaal 4 uur geweekt)
3 kleinere winterwortelen
1 ui, geschild en gehalveerd
1 laurierblad
1 uienbouillonblokje
6 - 10 tomaatjes, gehalveerd
½ tl suiker
1 el rode wijn azijn
2 el platte peterselie, fijngesneden
2 el koriander, fijngesneden
2 el dille
zout en versgemalen peper
ongezoete soja yoghurt (bv provamel of sojade)
Verhit de oven op 220C. Prik de aubergines in met een vork, leg ze naast elkaar in een platte ovenschaal en rooster ze gaar in ongeveer 40 minuten.
Doe de linzen in een pan, samen met de twee halve uien. Halveer 1 wortel en doe die bij de linzen samen met het bouillon blokje, tijm en het laurierblad. Overgiet met voldoende water en breng aan de kook voor ongeveer 20-25 minuten.
Snijd de overige wortel in blokjes, vermeng deze samen met de tomaatjes met de suiker en rode wijn azijn. Verdeel over een ovenplaat en schuif ze onder de aubergines erbij in de oven voor ongeveer 20-25 minuten.
Wanneer de aubergines klaar zijn haal je, zodra de temperatuur dat toelaat, de schil eraf en laat je de inhoud van de aubergine uitlekken in een vergiet (wanneer je prakt in het vergiet gaat het sneller).
Vermeng de aubergine met 2 eetlepels gecarameliseerde balsamico en ruim met zout en peper.
Zodra de linzen klaar zijn giet je ze af, verwijder je de ui, tijm, wortel en laurierblad en meng je deze met de wortel en tomaat.
Verdeel het linzenmengsel op het bord, doe er een dot aubergine mengsel op en een beetje soja yoghurt. En smullen maar!
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten