Courgette pasta met smaakvolle tomatensaus

Dit gerecht zou je zelfs rauw kunnen eten, supergezond, vullend en ook nog eens heel erg lekker. Het opwarmen moet je, als je dat al doet, dan ook maar heel even doen. Het recept komt uit Thrive Foods van Brendan Brazier, dus gezond en niet vet.


Courgette pasta met smaakvolle tomatensaus

2 grote courgettes
zeezout
12 zon gedroogde tomaatjes, geweekt in kokend heet water voor 15 minuten
½ cup van het water waar de zon gedroogde tomaatjes in hebben geweekt
3 rijpe tomaten, in stukjes
1 teentje knoflook
1 handvol verse basilicum bladeren
1 grote el verse oregano blaadjes
1 el rozijnen
1 el olijfolie
½ cup walnoten in kleinere stukjes
klein beetje rode chilipeper vlokken

Schaaf de courgettes met bv een kaasschaaf in lange dunnen plakken. Leg ze in een vergiet en bestrooi ruim alles met zout. Laat voor +/- 30 minuten staan.
Na die 30 minuten de courgette repen goed afspoelen met warm water en goed uit laten lekken.
In de keukenmachine het volgende vermalen: zon gedroogde tomaatjes, weekvocht tomaatjes, de verse tomatenstukjes, knoflook, basilicum, oregano, rozijnen en de olijfolie.
Vervolgens de walnoten toe voegen en nog een paar keer draaien, niet teveel, de noten moeten een knapperige crunch geven aan het geheel.
Roer de tomatensaus en de courgette door elkaar en verwarm heel eventjes in een koekenpan.


Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

  1. Ik weet wat ik morgenavond ga eten ;-)Lijkt me heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vanavond gegeten. Wat heerlijk! Vond het alleen lang niet pittig genoeg, dus wat peper en kruiden extra toegevoegd. Heerlijk!!!!
    Petra

    BeantwoordenVerwijderen