Dit recept kwam ik tegen in een Engelstalig niet-vegetarisch kookboek die ik vond tijdens afgelopen Koninginnedag. Er staan in dat boek enorm veel gezonde, op groente geïnspireerde, gerechten en vaak makkelijk te veganiseren. Waaronder onderstaand gerecht. Toevallig had ik ook al vegan "blauwe kaas" besteld bij alles-vegetarisch.de dat kwam dus mooi uit.
Lust je geen blauwe vegan kaas, of kun je er niet aan komen? Geen nood, je kan het makkelijk weglaten en dan blijft er nog steeds een zalige soep over. Vooral even met je neus in de pan hangen wanneer je de rozemarijn en de witte wijn erbij doet, héérlijk!
Bloemkool-Peren Soep
500 gram bloemkool in kleine roosjes
zout
300 gram peren, geschild en in blokjes
½ ui, gesnipperd
1 klein teentje knoflook, geperst
scheutje olijfolie
1 tak rozemarijn
50 ml witte wijn (voor vegan opties kijk *hier*)
500 groente bouillon
50 gr vegan blauwe kaas (optioneel)
sesamzaadjes voor garnering
Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in gezouten en kokend water. Giet af, en houd wat kleine bloemkoolroosjes achter ter garnering.
Bak de ui en de knoflook in wat olie aan tot de ui glazig is. Haal de naalden rozemarijn van het takje en snijd wat fijner. Voeg aan de uien en knoflook toe, samen met de bloemkool en de peren. Even goed doorroeren.
Wijn toevoegen en even laten koken.
Doe de bouillon erbij en laat voor ongeveer 15 minuten koken (met de deksel op de pan).
Giet de soep voorzichtig in een blender en pureer tot een fijne soep. Giet de soep door een zeef heen weer terug de pan in. Verbrokkel de vegan blauwe kaas en roer er doorheen. Alles nog even goed verwarmen en serveren, samen met de achter de hand gehouden bloemkool roosjes. Garneren met sesamzaadjes.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten