Bloemkool-Peren Soep

Dit recept kwam ik tegen in een Engelstalig niet-vegetarisch kookboek die ik vond tijdens afgelopen Koninginnedag. Er staan in dat boek enorm veel gezonde, op groente geïnspireerde, gerechten en vaak makkelijk te veganiseren. Waaronder onderstaand gerecht. Toevallig had ik ook al vegan "blauwe kaas" besteld bij alles-vegetarisch.de dat kwam dus mooi uit.

Lust je geen blauwe vegan kaas, of kun je er niet aan komen? Geen nood, je kan het makkelijk weglaten en dan blijft er nog steeds een zalige soep over. Vooral even met je neus in de pan hangen wanneer je de rozemarijn en de witte wijn erbij doet, héérlijk!


Bloemkool-Peren Soep
500 gram bloemkool in kleine roosjes
zout
300 gram peren, geschild en in blokjes
½ ui, gesnipperd
1 klein teentje knoflook, geperst
scheutje olijfolie
1 tak rozemarijn
50 ml witte wijn (voor vegan opties kijk *hier*)
500 groente bouillon
50 gr vegan blauwe kaas (optioneel)
sesamzaadjes voor garnering

Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in gezouten en kokend water. Giet af, en houd wat kleine bloemkoolroosjes achter ter garnering.

Bak de ui en de knoflook in wat olie aan tot de ui glazig is. Haal de naalden rozemarijn van het takje en snijd wat fijner. Voeg aan de uien en knoflook toe, samen met de bloemkool en de peren. Even goed doorroeren.
Wijn toevoegen en even laten koken.
Doe de bouillon erbij en laat voor ongeveer 15 minuten koken (met de deksel op de pan).

Giet de soep voorzichtig in een blender en pureer tot een fijne soep. Giet de soep door een zeef heen weer terug de pan in. Verbrokkel de vegan blauwe kaas en roer er doorheen. Alles nog even goed verwarmen en serveren, samen met de achter de hand gehouden bloemkool roosjes. Garneren met sesamzaadjes.Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten