Thaise pinda noodles

Makkelijk en gezond, wat willen we nog meer :-) Je kan eventueel de groente weg laten en deze noodles als snelle snack klaarmaken. Maar met een beetje groen erbij is het natuurlijk wel een stuk gezonden. Er zijn weer regenboogpenen te koop, die vind ik altijd net even wat leuker om te gebruiken.


Thaise pinda noodles
  • mie nestjes voor twee personen (of dikke noodles zonder ei)
  • 2 el soja saus
  • 2 el warm water (bv kookwater mie)
  • 1 el pindakaas
  • 1 el zoete sojasaus
  • ½ tl knoflook granulaat poeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl hete saus (bv tabasco), of minder naar smaak
  • 1 broccoli hoofd in stukjes
  • 1 grote wortel, in reepjes
  • 1 rode peper, in stukjes
  • 2 lente uitjes, in ringetjes
  • olie 
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoom de broccoli en de wortel samen in een stoommandje beetgaar.
In een klein kommetje twee eetlepels warm water, sojasaus, pindakaas, chilisaus, knoflook poeder, gember poeder en hete saus goed mengen.
Wanneer de mie klaar is, in een grote pan/wok een heel klein scheutje olie (of water wanneer je geen olie wil gebruiken) verhitten, hierin de rode peper kort aanbakken, voeg de wortel en de broccoli toe, vervolgens de noodles/mie en meng de pindasaus erdoor.
Alles even goed doorwarmen en serveren met de lente-ui eroverheen.




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten