BBQ Tempeh Bagel

We aten een BBQ Tempeh bagel al twee keer eerder in Veganz, Berlijn. Ik zocht in eerste instantie steeds de tempeh op deze bagel, maar het blijkt dat ze een hele andere type tempeh gebruiken die meer op losse bonen lijkt, dan stevige plakken van in elkaar gedrukte sojabonen.
Ik heb een pakje Viana Tempeh meegenomen vanuit Veganz in de hoop dat het dezelfde tempeh was. Van de week dus uitgeprobeerd en inderdaad! Deze tempeh valt makkelijk uit elkaar en is ook nog eens heerlijk mild van smaak. Maar dus wel de voordelen van al het goede van tempeh.
Kun je deze tempeh niet vinden maar wil je wel dit recept maken, snijd dan de tempeh in plakken en bak ze wat langer in een koekenpan samen met de BBQ saus.

Ik heb gezocht naar een lekker BBQ Tempeh recept online en daar mijn eigen draai aangegeven. We vonden het bijzonder lekker, zeker de zoete aardappel en de avocado erbij zijn een aanrader.


BBQ Tempeh Bagel
  • 1 pakje Viana Tempeh, verbrokkeld in kleinere delen
  • 4 bagels
  • 1 a 2 zoete aardappelen (afhankelijk van hoe groot ze zijn), geschild en in dikke plakken
  • 1 avocado, geschild en in plakken
  • ½ ui, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ¾ cup biologische ketchup
  • 1 el liquid smoke
  • 2 el appel azijn
  • 1 tl tabasco of een andere hete saus
  • 2 el ahornsiroop (of agave siroop)
  • 1 á 2 el vegan worcestershire saus (Biona - natuurwinkel)
  • Sla, of ander bladgroen om bagel mee te bedekken
  • (olijf)olie
Zet ruim water op het vuur en kook de zoete aardappelen tot ze zacht en gaar zijn (ongeveer 20 minuten). Voor de BBQ saus: verhit een klein beetje olie in een pan, bak de ui en de knoflook tot de geur los komt, ongeveer 1 minuut. Voeg de ketchup, liquid smoke, appel azijn, tabasco, ahornsiroop en worcestershire saus toe. Laat voor ongeveer 5 minuutjes pruttelen. Voeg de verkruimelde tempeh aan de saus toe en verwarm nog enkele minuten.

Verwarm de bagels volgens de gebruiksaanwijzing, indien nodig.
 Bedek bagels met wat groene sla, zoete aardappel plakken, tempeh-bbq mengsel en leg hierop wat plakken avocado.

Zalig! (wel een slabbertje gebruiken :-))



Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Oh wat een goeie!! Dit was mijn favoriete bagel van Veganz. Heb er wel 3 gegeten de laatste keer dat ik er was :) zal jouw recept snel eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen