Ik heb een pakje Viana Tempeh meegenomen vanuit Veganz in de hoop dat het dezelfde tempeh was. Van de week dus uitgeprobeerd en inderdaad! Deze tempeh valt makkelijk uit elkaar en is ook nog eens heerlijk mild van smaak. Maar dus wel de voordelen van al het goede van tempeh.
Kun je deze tempeh niet vinden maar wil je wel dit recept maken, snijd dan de tempeh in plakken en bak ze wat langer in een koekenpan samen met de BBQ saus.
Ik heb gezocht naar een lekker BBQ Tempeh recept online en daar mijn eigen draai aangegeven. We vonden het bijzonder lekker, zeker de zoete aardappel en de avocado erbij zijn een aanrader.
BBQ Tempeh Bagel
- 1 pakje Viana Tempeh, verbrokkeld in kleinere delen
- 4 bagels
- 1 a 2 zoete aardappelen (afhankelijk van hoe groot ze zijn), geschild en in dikke plakken
- 1 avocado, geschild en in plakken
- ½ ui, geraspt
- 1 teentje knoflook, geperst
- ¾ cup biologische ketchup
- 1 el liquid smoke
- 2 el appel azijn
- 1 tl tabasco of een andere hete saus
- 2 el ahornsiroop (of agave siroop)
- 1 á 2 el vegan worcestershire saus (Biona - natuurwinkel)
- Sla, of ander bladgroen om bagel mee te bedekken
- (olijf)olie
Verwarm de bagels volgens de gebruiksaanwijzing, indien nodig.
Bedek bagels met wat groene sla, zoete aardappel plakken, tempeh-bbq mengsel en leg hierop wat plakken avocado.
Zalig! (wel een slabbertje gebruiken :-))
Oh wat een goeie!! Dit was mijn favoriete bagel van Veganz. Heb er wel 3 gegeten de laatste keer dat ik er was :) zal jouw recept snel eens proberen!
BeantwoordenVerwijderen