Pita tempeh, champignons en paprika


Pita tempeh, champignons en paprika
1 pak tempeh, in kleine blokjes, 10 minuten gestoomd
scheut sojasaus
1 groene paprika, ontdaan van zaden en in kleine stukjes
1 grote of 2 kleine uien, in halve ringen
10 champignons, in stukjes
2 el vegetarische worcestershire saus (biologische winkel)
8 cherry tomaatjes, gehalveerd
handje olijven, in ringen
4 pita broodjes
olijfolie

saus:
½ blik tomatenstukjes
1 rode peper
1/3 cup tomatenketchup
zout
peper

Blend de tomatenstukjes, ketchup en de rode peper met een staafmixer fijn en doe alles in een steelpannetje en laat op laag vuur inkoken. Op smaak brengen met peper en zout.

In een grote koekenpan in een klein beetje olijfolie de stukjes tempeh bruin bakken, voeg al roerende een scheut sojasaus toe. Wanneer de tempeh een mooi kleurtje heeft voeg je de uien, champignons, worcestershire saus en paprika toe. Bak alles mooi aan tot alles een goudbruin kleurtje krijgt.
Voeg daarna de tomaten erbij en de olijven, alleen even mee warmen.

Serveren in de pita broodjes met de rode saus erbij, eventueel een beetje (ongezoete) sojayoghurt met wat knoflook erbij serveren.



Print Friendly and PDF

2 opmerkingen: