Vonden jullie dat vroeger ook altijd zo lekker? Als je moeder iets aan het bakken was dan de schaal uitlikken waar het beslag of deeg in heeft gezeten? Mocht eigenlijk niet natuurlijk vanwege de rauwe ei die erin zat, maar het was toch stiekem wel heel lekker.
Als je plantaardig eet hoef je je daar natuurlijk niet druk om te maken, deze balletjes hebben iets weg van ongebakken koekjesdeeg, maar kun je zonder schuldgevoel eten, tenzij je geen fan bent van agavesirooop.
"Koekjesdeeg" balletjes
⅔ cup ongeroosterde ("rauwe") cashew noten
⅓ cup havervlokken
2 el agavesiroop
1 el ahorn siroop
¼ cup kleine stukjes hele pure chocolade (neem diegene met de hoogste percentage cacao)
In een keukenmachine de cashews en havervlokken zo fijn mogelijk malen, dit duurt wel een paar minuten. Stop af en toe om even de massa van de wanden naar beneden te schrapen. Wanneer het bijna zo fijn is als poeder doe je de agavesiroop en ahorn siroop erbij. Nogmaals goed vermengen.
Doe alles over in een schaal en meng de chocolade snippers erdoor. Draai balletjes ter grote van een chocoladetruffel en serveer.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Lijkt me heel lekker!
BeantwoordenVerwijderenYummy, klinkt heeeeeerlijk!
BeantwoordenVerwijderenVrijdag heb ik een high tea met een paar lieve meisjes uit mijn klas om de tentamenweek af te sluiten, en dit lijkt me heel lekker daarvoor (en lekker makkelijk ook :) hihi)
Ik heb alleen geen agavesiroop en ahornsiroop in huis, maar ik geloof dat het eens tijd wordt om dat aan te schaffen. Al die recepten die ik niet kan maken doordat ik dat niet in huis heb ;).
Wat is eigenlijk het verschil tussen de siropen en is de een misschien lekkerder dan de ander?
Liefs
Ik ben natuurlijk gelijk even gaan zoeken op het internet en de meningen zijn verdeeld.. Dit bericht is ook al wat ouder, gebruik jij dit nog wel en heb jij een siroop die je prefereert? :)
VerwijderenEn nog een berichtje haha. Ik heb bijvoorbeeld nog wel rijststroop en dadelstroop in de koelkast staan, gekocht uit nieuwsgierigheid (en lekker dat dadelstroop is!). Wat vind jij daarvan :)?
VerwijderenO wat een vragen, haha!
Oh jeetje, een te late reactie ben ik bang want de hight tea was vandaag...?
BeantwoordenVerwijderenNatuurlijk kun je lekker experimenteren met de diverse siropen. Ahornsiroop wordt echter ook echt gebruikt voor de smaak, en agave meer echt alleen als zoetmiddel. Ik heb verder geen ervaring met rijststroop, maar denk dat je daar de agave wel mee kan vervangen. Dadelstroop heeft denk ik wel een uitgesproken smaak? Ik ken het niet, maar dadels zelf natuurlijk wel. Gewoon proberen en ondertussen veel proeven :-)
Hoi!
VerwijderenUiteindelijk ging de high tea niet door.. super jammer, maar gelukkig weet ik wat ik wil maken, want we gaan een nieuwe datum prikken!
Dankjewel :) ik denk inderdaad dat het vooral uitproberen is en kijken wat ik het lekkerst vind, en wat bij een bepaald recept het beste past! Dadelstroop is inderdaad een behoorlijk uitgesproken smaak, heel erg zoet en echt heel lekker. Rijststroop is een beetje matig vind ik, niet heel zoet. Ik ben heel benieuwd naar de ahorn en agave :).