"Koekjesdeeg" balletjes

Vonden jullie dat vroeger ook altijd zo lekker? Als je moeder iets aan het bakken was dan de schaal uitlikken waar het beslag of deeg in heeft gezeten? Mocht eigenlijk niet natuurlijk vanwege de rauwe ei die erin zat, maar het was toch stiekem wel heel lekker.
Als je plantaardig eet hoef je je daar natuurlijk niet druk om te maken, deze balletjes hebben iets weg van ongebakken koekjesdeeg, maar kun je zonder schuldgevoel eten, tenzij je geen fan bent van agavesirooop.


"Koekjesdeeg" balletjes
⅔ cup ongeroosterde ("rauwe") cashew noten
⅓ cup havervlokken
2 el agavesiroop
1 el ahorn siroop
¼ cup kleine stukjes hele pure chocolade (neem diegene met de hoogste percentage cacao)

In een keukenmachine de cashews en havervlokken zo fijn mogelijk malen, dit duurt wel een paar minuten. Stop af en toe om even de massa van de wanden naar beneden te schrapen. Wanneer het bijna zo fijn is als poeder doe je de agavesiroop en ahorn siroop erbij. Nogmaals goed vermengen.

Doe alles over in een schaal en meng de chocolade snippers erdoor. Draai balletjes ter grote van een chocoladetruffel en serveer.Print Friendly and PDF

6 opmerkingen:

 1. Yummy, klinkt heeeeeerlijk!
  Vrijdag heb ik een high tea met een paar lieve meisjes uit mijn klas om de tentamenweek af te sluiten, en dit lijkt me heel lekker daarvoor (en lekker makkelijk ook :) hihi)
  Ik heb alleen geen agavesiroop en ahornsiroop in huis, maar ik geloof dat het eens tijd wordt om dat aan te schaffen. Al die recepten die ik niet kan maken doordat ik dat niet in huis heb ;).
  Wat is eigenlijk het verschil tussen de siropen en is de een misschien lekkerder dan de ander?
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben natuurlijk gelijk even gaan zoeken op het internet en de meningen zijn verdeeld.. Dit bericht is ook al wat ouder, gebruik jij dit nog wel en heb jij een siroop die je prefereert? :)

   Verwijderen
  2. En nog een berichtje haha. Ik heb bijvoorbeeld nog wel rijststroop en dadelstroop in de koelkast staan, gekocht uit nieuwsgierigheid (en lekker dat dadelstroop is!). Wat vind jij daarvan :)?
   O wat een vragen, haha!

   Verwijderen
 2. Oh jeetje, een te late reactie ben ik bang want de hight tea was vandaag...?
  Natuurlijk kun je lekker experimenteren met de diverse siropen. Ahornsiroop wordt echter ook echt gebruikt voor de smaak, en agave meer echt alleen als zoetmiddel. Ik heb verder geen ervaring met rijststroop, maar denk dat je daar de agave wel mee kan vervangen. Dadelstroop heeft denk ik wel een uitgesproken smaak? Ik ken het niet, maar dadels zelf natuurlijk wel. Gewoon proberen en ondertussen veel proeven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi!
   Uiteindelijk ging de high tea niet door.. super jammer, maar gelukkig weet ik wat ik wil maken, want we gaan een nieuwe datum prikken!
   Dankjewel :) ik denk inderdaad dat het vooral uitproberen is en kijken wat ik het lekkerst vind, en wat bij een bepaald recept het beste past! Dadelstroop is inderdaad een behoorlijk uitgesproken smaak, heel erg zoet en echt heel lekker. Rijststroop is een beetje matig vind ik, niet heel zoet. Ik ben heel benieuwd naar de ahorn en agave :).

   Verwijderen