Broccoli - paprika roerbak

Ik houd niet van mosterd en dat vind ik jammer. Mosterd is zo'n heerlijk ambachtelijk product wat je in allerlei smaakjes en potjes kan krijgen en dat vaak op de leukste markten. Maar ik lus het echt niet, tenminste "zo" niet. Ergens in verwerkt ga ik het steeds meer waarderen.

Ik probeer tevens met wat minder olie te koken en daarom heb ik het boek Everyday Happy Herbivore gekocht en laat de auteur nou net vaak mosterd gebruiken als geheime smaak verrassing in haar recepten.

Tijdens het maken van dit recept was ik even bang dat de mosterd smaak té zou zijn, maar dit is echt een blijvertje als "makkelijk-door-de-weeks-gerecht". Omdat dit gerecht dan ook "even snel" doordeweeks is gemaakt alleen even een foto gemaakt met mijn mobiel:


Broccoli - paprika roerbak

2 cup water
2 el sojasaus
2 el edelgist
2 el mosterd
1 tl knoflookpoeder (granulaat)
1 tl uienpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl vegan worcestershiresauce  (natuurwinkel bv)
1 stronk broccoli, in roosjes gesneden
1 tl maizena
1 rode paprika, ontdaan van zaden en in repen
Zilvervliesrijst - hoeveelheid naar behoefte, gekookt

Meng het water met de sojasaus, edelgist, mosterd, kruiden en vegan worcestershiresauce. Giet de helft van dit mengsel in een koekenpan en breng aan de kook.
Voeg de broccoli toe en kook op hoog vuur voor een paar minuten tot de broccoli mooi helder groen is en de saus sterk is verminderd.
Vermeng maizena met het overige watermengsel en giet over de broccoli heen. Voeg de paprika toe en kook op hoog vuur tot de broccoli donkergroen is, de paprika zacht, maar nog steeds knapperig en de saus een beetje is ingekookt (je wil wel lekker veel saus overhouden om over de rijst heen te gieten).

Serveer de paprika en broccoli over de zilvervliesrijst en overgiet met het restant van de saus. Ik heb er nog wat sesamzaadjes overheen gestrooid.
Print Friendly and PDF

1 opmerking: