Ik houd niet van mosterd en dat vind ik jammer. Mosterd is zo'n heerlijk ambachtelijk product wat je in allerlei smaakjes en potjes kan krijgen en dat vaak op de leukste markten. Maar ik lus het echt niet, tenminste "zo" niet. Ergens in verwerkt ga ik het steeds meer waarderen.
Ik probeer tevens met wat minder olie te koken en daarom heb ik het boek Everyday Happy Herbivore gekocht en laat de auteur nou net vaak mosterd gebruiken als geheime smaak verrassing in haar recepten.
Tijdens het maken van dit recept was ik even bang dat de mosterd smaak té zou zijn, maar dit is echt een blijvertje als "makkelijk-door-de-weeks-gerecht". Omdat dit gerecht dan ook "even snel" doordeweeks is gemaakt alleen even een foto gemaakt met mijn mobiel:
Broccoli - paprika roerbak
2 cup water
2 el sojasaus
2 el edelgist
2 el mosterd
1 tl knoflookpoeder (granulaat)
1 tl uienpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl vegan worcestershiresauce (natuurwinkel bv)
1 stronk broccoli, in roosjes gesneden
1 tl maizena
1 rode paprika, ontdaan van zaden en in repen
Zilvervliesrijst - hoeveelheid naar behoefte, gekookt
Meng het water met de sojasaus, edelgist, mosterd, kruiden en vegan worcestershiresauce. Giet de helft van dit mengsel in een koekenpan en breng aan de kook.
Voeg de broccoli toe en kook op hoog vuur voor een paar minuten tot de broccoli mooi helder groen is en de saus sterk is verminderd.
Vermeng maizena met het overige watermengsel en giet over de broccoli heen. Voeg de paprika toe en kook op hoog vuur tot de broccoli donkergroen is, de paprika zacht, maar nog steeds knapperig en de saus een beetje is ingekookt (je wil wel lekker veel saus overhouden om over de rijst heen te gieten).
Serveer de paprika en broccoli over de zilvervliesrijst en overgiet met het restant van de saus. Ik heb er nog wat sesamzaadjes overheen gestrooid.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Hoeveel is een cup water ?
BeantwoordenVerwijderen