dinsdag 5 februari 2013

Bonen in tomatensaus schotel met vegan knakworsten

Wanneer het koud is dan heb je wel eens trek in een stevige schotel, maar er zijn ook van die dagen dat je eigenlijk niet zoveel zin hebt om uitgebreid te koken. Zo'n dag had ik toen ik wist dat ik nog de "real jumbo" knakworsten van Viana in de koelkast had liggen en zin had in een stevig maal. Real Jumbo's zijn enorme dikke knakworsten die eigenlijk zijn bedoeld om er een "hot dog" mee te maken. Ze zijn wat pittiger dan de normale knakworsten die wij hier in NL kennen, maar erg lekker. Normaal stoppen wij ze tussen een broodje, en we hebben ze zelfs op de barbecue gegooid.

Dit keer dus eens iets anders, waarom het niet in een bonenschotel verwerken?
Makkelijk, lekker en zeker voor herhaling vatbaar!



Bonen in tomatensaus schotel met vegan knakworsten
1 pak Real Jumbo's van Viana (te koop bij bv ekoplaza of neem andere geheel plantaardige worstjes)
1 groot blik witte bonen in tomatensaus
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, ontdaan van zaden en in stukjes
2 tl gerookte paprikapoeder
Olie om in te bakken
Peper en zout
peterselie, handjevol, gesnipperd, optioneel

Snijd de worsten in dikke plakken.
Verhit in een pan de olie en bak de ui en de paprika voor een minuut of 5 op middelhoog vuur. Voeg de in plakken gesneden worst toe en bak nog zo'n 5 minuten tot ze een beetje beginnen te kleuren.

Voeg de paprikapoeder toe en het blik bonen in tomatensaus. Alles goed doorroeren en opwarmen. Naar smaak zout en peper toevoegen. Simpel!

Serveren bij gekookte kruimel aardappelen met de peterselie eroverheen gestrooid.

2 opmerkingen:

  1. Ook lekker met stukjes ananas er nog doorheen doen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt inderdaad ook erg lekker erbij.
    Ga ik zeker proberen de volgende keer.
    Dank voor de tip!
    gr
    Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis