Wanneer het koud is dan heb je wel eens trek in een stevige schotel, maar er zijn ook van die dagen dat je eigenlijk niet zoveel zin hebt om uitgebreid te koken. Zo'n dag had ik toen ik wist dat ik nog de "real jumbo" knakworsten van Viana in de koelkast had liggen en zin had in een stevig maal. Real Jumbo's zijn enorme dikke knakworsten die eigenlijk zijn bedoeld om er een "hot dog" mee te maken. Ze zijn wat pittiger dan de normale knakworsten die wij hier in NL kennen, maar erg lekker. Normaal stoppen wij ze tussen een broodje, en we hebben ze zelfs op de barbecue gegooid.
Dit keer dus eens iets anders, waarom het niet in een bonenschotel verwerken?
Makkelijk, lekker en zeker voor herhaling vatbaar!
Bonen in tomatensaus schotel met vegan knakworsten
1 pak Real Jumbo's van Viana (te koop bij bv ekoplaza of neem andere geheel plantaardige worstjes)
1 groot blik witte bonen in tomatensaus
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, ontdaan van zaden en in stukjes
2 tl gerookte paprikapoeder
Olie om in te bakken
Peper en zout
peterselie, handjevol, gesnipperd, optioneel
Snijd de worsten in dikke plakken.
Verhit in een pan de olie en bak de ui en de paprika voor een minuut of 5 op middelhoog vuur. Voeg de in plakken gesneden worst toe en bak nog zo'n 5 minuten tot ze een beetje beginnen te kleuren.
Voeg de paprikapoeder toe en het blik bonen in tomatensaus. Alles goed doorroeren en opwarmen. Naar smaak zout en peper toevoegen. Simpel!
Serveren bij gekookte kruimel aardappelen met de peterselie eroverheen gestrooid.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ook lekker met stukjes ananas er nog doorheen doen
BeantwoordenVerwijderenDat klinkt inderdaad ook erg lekker erbij.
BeantwoordenVerwijderenGa ik zeker proberen de volgende keer.
Dank voor de tip!
gr
Daniëlle