Pasta met cavolo nero


Eindelijk heb ik dan de echte cavolo nero, oftewel palmkool, kunnen proberen. Wanneer er in een recept cavolo nero wordt genoemd gebruik ik normaal gesproken boerenkool, een goede vervanger en wat makkelijker te verkrijgen.
Cavolo nero ziet er echter toch wel echt wat anders uit, de bladeren zijn eerder gebobbeld dan gekruld en er zit minder blad en meer steel aan dan boerenkool. Ik besloot na wat rond te speuren op het internet er een simpele pasta mee te maken.


Pasta met cavolo nero
400 gram cavolo nero, dikke stengels verwijderd en in hapklare stukjes gesneden
2 grote tenen knoflook in stukjes
2 rode pepers in stukjes (met of zonder zaadjes naar wens)
2 tomaten in blokjes gesneden
Olijfolie
10 nestjes Tagliatelle (zonder ei!)
Peper en zout 

Kook de tagliatelle in ruim water en zoals staat aangegeven op de verpakking.
In een grote pan verhit je de olijfolie, hierin bak je de rode peper en knoflook voor 1 a 2 minuten.
Voeg de tomaten stukjes toe en roer alles goed door.

Voeg beetje bij beetje delen cavolo nero toe tot deze slinkt en voeg dan de rest toe (je zou eventueel ook eerst de cavolo nero eerst zacht kunnen koken). Wanneer alles geslonken is nog enige tijd roerbakken en vervolgens de gekookte en uitgelekte tagliatelle erdoor roeren.
Op smaak brengen met peper en zout.

Ik heb er een tomaten bruschetta bij geserveerd: een dik snee boerenbrood geroosterd met wat knoflook en hierop een mengsel van tomatenstukjes, knoflook, Italiaanse kruiden en een beetje balsamico azijn en olijfolie.



Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Mmm net gemaakt en was heerlijk! We hadden er vegan spekblokjes door, smaakte er goed bij. Bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt. Vegan spekblokjes klinken erg goed hierbij!

      Verwijderen