Groningen: Restaurant Voilà

We vonden het wel weer hoog tijd om bij ons lievelingsrestaurant te gaan eten: Voilà in Groningen. Ruim van te voren gereserveerd en uiteraard bij de reservering weer aangegeven dat we graag veganistisch wilden eten. Wederom absoluut geen probleem gelukkig!
We werden hartelijk ontvangen en hoefden niet eens meer aan te geven dat "wij diegene zijn met de afwijkende wensen" :-)

Het heerlijke aan Voilà is dat je geen keuze hoeft te maken, je kan heerlijk ontspannen genieten van de zalige wijnen die worden voorgeschoteld en hoeft je absoluut geen zorgen te maken welk gerecht je zou kiezen en of het wel lekker is. Alles wat geserveerd wordt is zorgvuldig op elkaar afgestemd en de presentatie wederom geweldig. Je wordt helemaal in de watten gelegd en al het eten is echt heerlijk.

Als het alleen aan de foto's had geleden had ik deze blog niet eens gemaakt, met kaarslicht deze gerechten fotograferen is werkelijk vreselijk, ik zou bijna mijn studioflitser mee willen nemen. Maar het bezoek is een blogje zoveel meer dan waard, en ook voor mijzelf zodat ik nog eens terug kan lezen wat we hebben gegeten en erbij hebben gedronken.

Als feestelijke begin werd een champagne (Bereche) of een Riesling sekt (Engel) geadviseerd. Rick nam de champagne, ik de Riesling sekt. En het smaakte prima :-)

Het voorgerecht was een linzensalade, gekookt in paddenstoelen bouillon, met geconfijte tomaatjes, een toast van desembrood en erop een heerlijke olijventapenade en druppels walnotenolie.


Als soep kregen we een bord geserveerd met een mooie kruidenstreep, geroosterde pompoenpitjes en een gerookte olijfolie. Hierover werd een pastinaak/ (bruine?/witte?) bonensoep geschonken. De gerookte olijfolie kwam zo bovendrijven en proefde je heerlijk bij elke hap.
Gerookte olijfolie..dat wil ik hebben al is er erg lastig aan te komen, maar wat een heerlijke smaak!


Als hoofdgerecht kregen we een risotto met paddenstoelen, pijnboompitten, geroosterde pompoenpitten en verse kruiden. Het was een heerlijke smeuige risotto en de hartige paddenstoelen paste er goed bij.
De wijn die we erbij geserveerd kregen was echt hemels: Pecorino ’Civitas’ Terre di Chieti IGP Olearia 2010. Wat een zalige smaken zaten hierin verwerkt.


In plaats van het normale kaasplankje kregen wij een extra toetje: het eerste toetje was een stoofpeertje gegaard in witte wijn, gevuld met cranberry (compote?), geserveerd in kookvocht en aan tafel werd de pure chocolade geserveerd.  Als tweede nagerecht kregen we gegaarde ananas met mangosorbet, aloe vera en witte chocolade (dat dat er is, veganistische witte chocolade, verbaasde mij overigens wel!- edit Na het lezen van deze blog gaf Voilà aan dat ze helaas met de witte chocolade in de fout zijn gegaan, ze balen hier enorm van en bieden hun excuses aan, ter compensatie kan ik een flesje gerookte olijfolie komen ophalen, een mooi gebaar!).


Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Bonvita maakt vegan witte chocolade van rijstmelk (o.a. Ekoplaza). Ik vind 'm erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen