Hachee

Vroeger vond ik het altijd zo lekker, mijn moeder's hachee! Eigenlijk heb ik het nooit meer gemaakt sinds ik op mijzelf ben gaan wonen, dus je kan je voorstellen hoe lang ik het niet heb gegeten. Wel eens geprobeerd zuurvlees  na te maken met seitan uit een pot. Zuurvlees lijkt best wel wat op hachee overigens.

Maar ik dacht direct aan hachee naar mijn moeders recept toen ik de seitan roast had gemaakt; ik had ten slotte nog een hele roast over. Dus ik aan de slag!

Ik vond het resultaat heerlijk, en ondanks dat ik er toch wel een beetje kant-en-klare kruidenmix aan toe heb gevoegd smaakte het zoals ik mij kon herinneren. De seitan stukjes waren heerlijk mals. Ik had alleen de totale kleur van het gerecht wat donkerder bruin verwacht, misschien doe ik er de volgende keer wel een plakje ontbijtkoek door, dit werkt mooi als bindmiddel, maar verrijkt ook de smaak en de kleur.


Hachee
1 seitan roast (½ van totale recept) , in kleine stukken gesneden
5 grote uien, in dunne halve ringen gesneden
2 laurierblaadjes
½ zakje hachee kruiden van Versteegen
1½ el bloem
water
plantaardige olie om in te bakken

In een grote braadpan de olie verhitten en de uien hierin bakken tot ze beginnen te carameliseren (lichtbruin worden).

Ondertussen in een koekenpan op middelhoog vuur de stukjes seitan in de olie rondom aanbakken tot ze wat kleur krijgen.

Wanneer de uien goed zijn voeg je de seitanstukjes erbij en de hachee kruiden. Goed roeren. Vervolgens water erbij voegen, het moet niet helemaal onder staan, maar alles moet wel goed gaar kunnen worden in het vocht. Voeg de laurierbladeren toe.

Onder af en toe roeren zo'n ½ - 1 uur laten pruttelen, af en toe roeren.

Bloem aanmaken met wat water zodat er geen klontjes zijn, toevoegen aan de hachee en koken tot het vocht de gewenste dikte heeft. Laurierblaadjes verwijderen voor het opdienen.

Heerlijk met kruimelige aardappeltjes en rode kool.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten