Vroeger vond ik het altijd zo lekker, mijn moeder's hachee! Eigenlijk heb ik het nooit meer gemaakt sinds ik op mijzelf ben gaan wonen, dus je kan je voorstellen hoe lang ik het niet heb gegeten. Wel eens geprobeerd zuurvlees na te maken met seitan uit een pot. Zuurvlees lijkt best wel wat op hachee overigens.
Maar ik dacht direct aan hachee naar mijn moeders recept toen ik de seitan roast had gemaakt; ik had ten slotte nog een hele roast over. Dus ik aan de slag!
Ik vond het resultaat heerlijk, en ondanks dat ik er toch wel een beetje kant-en-klare kruidenmix aan toe heb gevoegd smaakte het zoals ik mij kon herinneren. De seitan stukjes waren heerlijk mals. Ik had alleen de totale kleur van het gerecht wat donkerder bruin verwacht, misschien doe ik er de volgende keer wel een plakje ontbijtkoek door, dit werkt mooi als bindmiddel, maar verrijkt ook de smaak en de kleur.
Hachee
1 seitan roast (½ van totale recept) , in kleine stukken gesneden
5 grote uien, in dunne halve ringen gesneden
2 laurierblaadjes
½ zakje hachee kruiden van Versteegen
1½ el bloem
water
plantaardige olie om in te bakken
In een grote braadpan de olie verhitten en de uien hierin bakken tot ze beginnen te carameliseren (lichtbruin worden).
Ondertussen in een koekenpan op middelhoog vuur de stukjes seitan in de olie rondom aanbakken tot ze wat kleur krijgen.
Wanneer de uien goed zijn voeg je de seitanstukjes erbij en de hachee kruiden. Goed roeren. Vervolgens water erbij voegen, het moet niet helemaal onder staan, maar alles moet wel goed gaar kunnen worden in het vocht. Voeg de laurierbladeren toe.
Onder af en toe roeren zo'n ½ - 1 uur laten pruttelen, af en toe roeren.
Bloem aanmaken met wat water zodat er geen klontjes zijn, toevoegen aan de hachee en koken tot het vocht de gewenste dikte heeft. Laurierblaadjes verwijderen voor het opdienen.
Heerlijk met kruimelige aardappeltjes en rode kool.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten