Zelf gemaakte pizza bodem

Pizza's, nooit heb ik echt van de kant en klare pizza's uit de supermarkt gehouden. Ik at ze wel altijd regelmatig, maar dat was vaak uit gemak of luiheid. Bestellen vond ik vaak te prijzig of teveel gedoe en sinds we veganistisch eten kan dat natuurlijk niet meer.
Tot nu toe kochten we altijd een kant en klare bodem en bedekte die met de dingen die we lekker vonden.  Dat is nu verleden tijd, en geloof mij, als je dit hebt geproefd wil je geen andere meer :-)

Pauline, een vriendin die net zo enthousiast over eten kan zijn als ik kwam met onderstaand recept op de proppen en ik heb het direct uitgeprobeerd. Bedankt dat ik het mag delen Pauline!


Voor 2 pizzabodems:
500 gr bloem
1 zakje gist
300 ml water
halve tl zout
6 eetl olijfolie
snufje suiker

Droge ingrediënten in een kom, even doorroeren, dan de natte ingrediënten erbij.
Even roeren met een vork, dan met de handen verder kneden. Ongeveer 2 minuten waarbij je de bal steeds uit elkaar trekt en weer in elkaar duwt.

Dan laagje bloem erover strooien, afdekken met folie en 30 minuten laten rijzen.
Na die tijd de bal verdelen in 2, en uitrollen tot 1 cm dik.

Twee koekenpannen op het vuur zetten met klein scheutje olijfolie (of om en om wanneer je maar een koekenpan hebt). Deeg erin leggen, ook tegen de kant omhoog en op zacht vuur de bodem laten drogen en bakken.

Na enige tijd tomatensaus erop doen en droog laten worden. Dan met de andere ingrediënten onder de 200 gr grill schuiven om “af te bakken” in plm 5 minuten.

De bodem is door het bakken in de pan heerlijk knapperig.

Voor de tomatensaus heb ik het volgende gedaan:
1 blik tomaten(stukjes) op sap in de keukenmachine fijnmalen met een teentje knoflook en wat Italiaanse kruiden. Klein beetje over de pizza verdelen, niet teveel. De rest kun je bewaren voor bijvoorbeeld een pasta salade.

De pizza heb ik verder belegd met vegan salami van Viana, ui en strooi kaas van www.wilmersburger.de (ik snap werkelijk waar niet dat deze kaas niet beter beschikbaar is in Nederland, het is gewoon echt net kaas, en het smelt prachtig op de pizza).

Erbij hebben we lekker frisse rucola salade gegeten met tomaat, ui, pijnboompitjes en de heerlijke vinaigrette van Jacklyn.Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten