Pizza's, nooit heb ik echt van de kant en klare pizza's uit de supermarkt gehouden. Ik at ze wel altijd regelmatig, maar dat was vaak uit gemak of luiheid. Bestellen vond ik vaak te prijzig of teveel gedoe en sinds we veganistisch eten kan dat natuurlijk niet meer.
Tot nu toe kochten we altijd een kant en klare bodem en bedekte die met de dingen die we lekker vonden. Dat is nu verleden tijd, en geloof mij, als je dit hebt geproefd wil je geen andere meer :-)
Pauline, een vriendin die net zo enthousiast over eten kan zijn als ik kwam met onderstaand recept op de proppen en ik heb het direct uitgeprobeerd. Bedankt dat ik het mag delen Pauline!
Voor 2 pizzabodems:
500 gr bloem
1 zakje gist
300 ml water
halve tl zout
6 eetl olijfolie
snufje suiker
Droge ingrediënten in een kom, even doorroeren, dan de natte ingrediënten erbij.
Even roeren met een vork, dan met de handen verder kneden. Ongeveer 2 minuten waarbij je de bal steeds uit elkaar trekt en weer in elkaar duwt.
Dan laagje bloem erover strooien, afdekken met folie en 30 minuten laten rijzen.
Na die tijd de bal verdelen in 2, en uitrollen tot 1 cm dik.
Twee koekenpannen op het vuur zetten met klein scheutje olijfolie (of om en om wanneer je maar een koekenpan hebt). Deeg erin leggen, ook tegen de kant omhoog en op zacht vuur de bodem laten drogen en bakken.
Na enige tijd tomatensaus erop doen en droog laten worden. Dan met de andere ingrediënten onder de 200 gr grill schuiven om “af te bakken” in plm 5 minuten.
De bodem is door het bakken in de pan heerlijk knapperig.
Voor de tomatensaus heb ik het volgende gedaan:
1 blik tomaten(stukjes) op sap in de keukenmachine fijnmalen met een teentje knoflook en wat Italiaanse kruiden. Klein beetje over de pizza verdelen, niet teveel. De rest kun je bewaren voor bijvoorbeeld een pasta salade.
De pizza heb ik verder belegd met vegan salami van Viana, ui en strooi kaas van www.wilmersburger.de (ik snap werkelijk waar niet dat deze kaas niet beter beschikbaar is in Nederland, het is gewoon echt net kaas, en het smelt prachtig op de pizza).
Erbij hebben we lekker frisse rucola salade gegeten met tomaat, ui, pijnboompitjes en de heerlijke vinaigrette van Jacklyn.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten