Van elke dag een bericht naar 1x in de week, wat een verschil! Maar ik was de inspiratie én de tijd even kwijt. Ik heb wel gegeten natuurlijk, maar of niet heel bijzonder of buiten de deur.
Natuurlijk wel wat lekkere dingen gemaakt, maar nog geen tijd gehad om die hierop te zetten. Waaronder dit onderstaand gerecht uit Veganomicon,
Zowel spruitjes als boerenkool maken dit gerecht tot iets super gezonds, en ook nog eens een lekkere stevige maaltijd voor op deze koude herfst dagen.
Seitan, spuitjes en boerenkoolschotel
Olijfolie
2 uien, dun gesneden in ringen
2 cups seitan in kleine stukjes
2 cups gehalveerde spruitjes
3 teentjes knoflook, gehakt
½ tl gedroogde tijm
½ tl gedroogde dragon
½ tl zout
vers gemalen zwarte peper
½ cup zon gedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
2 cups groente bouillon
¼ cup rode wijn
4 cups boerenkool, fijngesneden
Verhit een grote pan en sauteer in de olijfolie de uien en de seitan voor ongeveer 7 minuten tot beide gebruind zijn. Voeg de spruitjes toe en bal voor nog eens 3 minuten, voeg olijfolie toe indien noodzakelijk.
Voeg de knoflook, kruiden, zout en peper toe en verhit voor nog eens 1 minuut. Meng de zongedroogde tomaatjes erbij.
Daarna de groentebouillon en de wijn erbij mengen, wanneer deze koken dan voeg je de boerenkool toe. Roeren tot de boerenkool is geslonken. Dek de pan af, en zet het vuur lager.
Even laten sudderen voor zo'n 5-7 minuten.
Serveren met aardappelpuree (hiervoor uiteraard plantaardige margarine en niet-zuivel melk gebruiken).
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten