Seitan, spuitjes en boerenkoolschotel

Van elke dag een bericht naar 1x in de week, wat een verschil! Maar ik was de inspiratie én de tijd even kwijt. Ik heb wel gegeten natuurlijk, maar of niet heel bijzonder of buiten de deur.

Natuurlijk wel wat lekkere dingen gemaakt, maar nog geen tijd gehad om die hierop te zetten. Waaronder dit onderstaand gerecht uit Veganomicon,
Zowel spruitjes als boerenkool maken dit gerecht tot iets super gezonds, en ook nog eens een lekkere stevige maaltijd voor op deze koude herfst dagen.


Seitan, spuitjes en boerenkoolschotel
Olijfolie
2 uien, dun gesneden in ringen
2 cups seitan in kleine stukjes
2 cups gehalveerde spruitjes
3 teentjes knoflook, gehakt
½ tl gedroogde tijm
½ tl gedroogde dragon
½ tl zout
vers gemalen zwarte peper
½ cup zon gedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
2 cups groente bouillon
 ¼ cup rode wijn
4 cups boerenkool, fijngesneden

Verhit een grote pan en sauteer in de olijfolie de uien en de seitan voor ongeveer 7 minuten tot beide gebruind zijn. Voeg de spruitjes toe en bal voor nog eens 3 minuten, voeg olijfolie toe indien noodzakelijk.

Voeg de knoflook, kruiden, zout en peper toe en verhit voor nog eens 1 minuut. Meng de zongedroogde tomaatjes erbij.

Daarna de groentebouillon en de wijn erbij mengen, wanneer deze koken dan voeg je de boerenkool toe. Roeren tot de boerenkool is geslonken. Dek de pan af, en zet het vuur lager.
Even laten sudderen voor zo'n 5-7 minuten.

Serveren met aardappelpuree (hiervoor uiteraard plantaardige margarine en niet-zuivel melk gebruiken).




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram