Dit recept is naar aanleiding van een nieuwe cook-a-long op het forum. Ditmaal gaan we recepten proberen uit het nieuwe boek van Vegan Eats World van Terry Hope Romero. Als eerste werd er een soep gekozen met niet al te moeilijke ingrediënten. De courgette kun je in deze tijd natuurlijk makkelijk vervangen voor pompoen.
Houd je meer van een gladde soep dan kun je natuurlijk alles uiteindelijk pureren. Ik eet meestal geen soep omdat ik het te saai vind en vond daarom de verschillende structuren en bites in deze soep een uitkomst. Ik heb de soep over een beetje rijst geserveerd.
Gember pinda courgette soep
500 gram courgette, in blokjes gesneden
1 el plantaardige olie
1 grote ui, geschild en gesnipperd
2 grote wortelen, schoongemaakt en in blokjes
2 rode pepers, klein gesneden
4 teentjes knoflook, geperst
1 el geraspte gember
1 tl gemalen koriander
4 cups groente bouillin
2 laurierblaadjes
1 blik tomatenstukjes op sap
⅔cup pindakaas
1 el limoensap
zout & peper
Verse koriander, grof gehakt ter garnering
Besprenkel de courgette met een flinke hoeveelheid zout en laat uitlekken in een vergiet.
In een grote soeppan de olie verhitten en vervolgens de ui hierin sauteren voor ongeveer 5 minuten tot deze zacht is. Voeg de wortel en de chilipeper toe. Bakken voor ongeveer 1 minuut en dan de knoflook, gember en koriander erbij doen.. Na 1 minuut de bouillon, laurierbladeren en tomaten met sap toevoegen en breng het zachtjes aan de kook.
Voeg de pindakaas aan de soep toe, goed roeren zodat deze oplost.
Schud overtollig vocht van de courgette af en voeg aan de soep toe. Verhoog het vuur en breng op een matig vuur aan de kook. Laat koken voor ongeveer 20 minuten tot de courgette zacht is.
Roer de limoensap, zout en peper door de soep en proef of deze op smaak is. Bestrooien met korianderblad voor het opdienen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten