De basis van dit recept is van een hele simpele brownie. Maar deze is zo erg lekker dat het ook best als toetje kan dienen. Geef er een wat luxere draai aan en je kan dit prima serveren na een dinertje.
Mini chocolade cake taartje
250g bloem
300g suiker
65g cacaopoeder
1 tl bakpoeder (baking powder)
1 tl zout
250ml water
200ml plantaardige olie (geen olijfolie!)
1 tl vanille extract
65g cacaopoeder
1 tl bakpoeder (baking powder)
1 tl zout
250ml water
200ml plantaardige olie (geen olijfolie!)
1 tl vanille extract
Penotti Bio Soja hazelnootpasta
Oven voorverwarmen op 180°C.
In een grote kom de volgende ingrediënten mengen: bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout. Goed mengen. Vervolgens olie, water en vanille extract toevoegen en goed roeren tot alles vermengd is.
Ikzelf leg altijd een ruime vel bakpapier in een platte ovenschaal zodat ik de browniecake er zo uit kan halen zonder dat het aan de schaal kleeft. Maar je kunt ook een ovenschaal invetten met olie uiteraard.
plaats het mengsel in de schaal en bak voor ongeveer 45 minuten in de oven.
Laat volledig afkoelen.
Haal er met een vormpje, of een glas ronde vormen uit. Is de cake erg dik dan kun je deze nog halveren.
Besmeer een rond schijfje royaal met Penotti Bio Soja hazelnootpasta. leg hierop een tweede cake rondje. Bestrooi met cacao poeder.
Voor een extra luxe effect serveer je dit met mooie contrasterende rode vruchten uit het seizoen.
Dit ziet er heerlijk uit, prachtige foto ook!
BeantwoordenVerwijderennomnomnomnom :) *valt flauw*
BeantwoordenVerwijderenOh lekker!
BeantwoordenVerwijderen