Quiche met broccoli en gerookte tofu

Vegan MoFo #28:
Dit gerecht is ook gemaakt naar aanleiding van een heerlijke quiche die ik at op de vega(n) kattenmeeting. De quiche was gemaakt door Laura, en gelukkig mag ik ook van haar dit recept op mijn blog plaatsen. De quiche is bijzonder lekker, en dat met name door de gerookte tofu (deze kun je vinden in veel natuurwinkels en bv Ekoplaza). Deze komt zeker vaker bij ons op het menu, gevarieerd met allerlei groentes.

Dankjewel Laura voor het recept!


Quiche met broccoli en gerookte tofu

Voor de korst:

-100 gram bloem
-100 gram volkorenmeel
-zout (een ruime theelepel ongeveer)
-75 a 100 ml zonnenbloem olie
-water naar behoefte

Eerst bloem, zout, volkorenmeel en olie door elkaar mengen, dan zoveel water toevoegen in kleine scheutjes tot je een stevig deeg hebt waar je een mooie niet plakkerige bal van kan maken. Deze bal uitrollen in een cirkel die iets groter is dan de bakvorm. Het deeg in de vorm tillen, de randjes ongeveer 2cm omhoog kneden en 10 minuten voorbakken op 200 graden.

De vulling:
-1 ui, geschild, gesnipperd
-2 tenen knoflook, gehakt
-champignons, ongeveer 10 stuks, gesneden
-6 zongedroogde tomaatjes (gedroogd), geweekt in kokend heet water, in kleine stukjes gesneden
-broccoli, in kleine roosjes gesneden
-herbes de provence
-driekwart pakje sojaroom
-90 gram gerookte tofu
-geraspte vegan kaas (ik heb wilmersburger gebruikt), naar smaak (of redwood cheezzly vegan mozarella, een kwart stuk per quiche)
-cherry tomaatjes

Uitje fruiten, knoflook, zongedrooogde tomaatjes en broccoli toevoegen en bakken met wat zout, peper en herbes de provence.
Ondertussen in de blender de tofu en room samen blenderen. De kaas raspen (indien nodig), 2/3e daarvan door het tofu-sojaroom mengsel roeren, de rest apart houden.
Vervolgens dat mengsel door de groente roeren en dan in de voorgebakken quiche vorm scheppen.
Cherry tomaatjes halveren en bovenop de quiche leggen en de resterende geraspte kaas eroverheen strooien.
Nog een half uur a drie kwartier in de oven op 200 graden, tot de bovenkant mooi goudbruin is.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram