Vegan MoFo #28:
Dit gerecht is ook gemaakt naar aanleiding van een heerlijke quiche die ik at op de vega(n) kattenmeeting. De quiche was gemaakt door Laura, en gelukkig mag ik ook van haar dit recept op mijn blog plaatsen. De quiche is bijzonder lekker, en dat met name door de gerookte tofu (deze kun je vinden in veel natuurwinkels en bv Ekoplaza). Deze komt zeker vaker bij ons op het menu, gevarieerd met allerlei groentes.
Dankjewel Laura voor het recept!
Quiche met broccoli en gerookte tofu
Voor de korst:
-100 gram bloem
-100 gram volkorenmeel
-zout (een ruime theelepel ongeveer)
-75
a 100 ml zonnenbloem olie
-water naar behoefte
Eerst bloem, zout, volkorenmeel
en olie door elkaar mengen, dan zoveel water toevoegen in kleine
scheutjes tot je een stevig deeg hebt waar je een mooie niet plakkerige
bal van kan maken. Deze bal uitrollen in een cirkel die iets groter is
dan de bakvorm. Het deeg in de
vorm tillen, de randjes ongeveer 2cm omhoog kneden en 10 minuten
voorbakken op 200 graden.
De vulling:
-1 ui, geschild, gesnipperd
-2 tenen knoflook, gehakt
-champignons, ongeveer 10 stuks, gesneden
-6 zongedroogde tomaatjes (gedroogd), geweekt in kokend heet water, in kleine stukjes gesneden
-broccoli, in kleine roosjes gesneden
-herbes de provence
-driekwart pakje sojaroom
-90 gram gerookte tofu
-geraspte vegan kaas (ik heb wilmersburger gebruikt), naar smaak (of redwood cheezzly vegan mozarella, een kwart stuk per quiche)
-cherry tomaatjes
Uitje fruiten, knoflook, zongedrooogde tomaatjes en broccoli toevoegen en bakken met wat zout, peper en herbes de provence.
Ondertussen
in de blender de tofu en room samen blenderen. De kaas raspen (indien nodig),
2/3e daarvan door het tofu-sojaroom mengsel roeren, de rest apart
houden.
Vervolgens dat mengsel door de groente roeren en dan in de voorgebakken quiche vorm scheppen.
Cherry tomaatjes halveren en bovenop de quiche leggen en de resterende geraspte kaas eroverheen strooien.
Nog een half uur a drie kwartier in de oven op 200 graden, tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten