Linzen met ui & knoflook en Gembersnijbiet

Vegan MoFo #27:
Vroeger vond ik linzen echt vreselijk. De laatste tijd verwonder ik mij hoe mijn smaak kan veranderen. Dingen waar ik vroeger niet eens aan moest denken om het te eten, daar heb ik nu soms gewoon zin in! Linzensoep vond ik altijd oudbollig en geitenwollensokken achtig klinken, maar het is zo belangrijk hoe je het klaarmaakt. Koop ze alsjeblieft niet uit blik, maar koop de gedroogde versie.


Linzen met ui & knoflook:
Olijfolie
2 uien, in smalle halve ringen
1 rood pepertje, ontdaan van zaad en in smalle stukjes
3 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
190 gr bruine berglinzen
½ uienbouillon blokje
zout en peper

Olie verhitten in een pan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe, bak deze al roerend tot ze bruin en bijna krokant zijn. Zet apart of haal ze eruit en hergebruik de pan.
Doe het hele rode pepertje en de knoflook in een pan met olijfolie. Bak een paar seconden en  voeg de linzen toe. Voeg 6 deciliter water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 45 minuten (of zolang de linzen moeten volgens de verpakking) zachtjes gaar koken.

Serveer de linzen met de uienringen eroverheen gestrooid.

Gembersnijbiet
olijfolie
stukje verse gember van 2 cm, geschild en in kleine stukjes
500gr snijbiet bladeren (kan vervangen worden door spinazie)
zout en peper
½ tl cayenne peper
Provamel yoghurt of sojade

Verhit in een grote pan of wok met wat olijfolie. Voeg de gember toe. Bak ongeveer 20 seconden en voeg de snijbiet , wat zout, peper en de cayenne peper toe. Roerbakken tot de snijbiet is geslonken.

Schep dit over de linzen heen, serveren met een flinke schep sojayoghurt.

Ik heb er tevens wat knoflookchampignons bij geserveerd.




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten