Vegan MoFo #27:
Vroeger vond ik linzen echt vreselijk. De laatste tijd verwonder ik mij hoe mijn smaak kan veranderen. Dingen waar ik vroeger niet eens aan moest denken om het te eten, daar heb ik nu soms gewoon zin in! Linzensoep vond ik altijd oudbollig en geitenwollensokken achtig klinken, maar het is zo belangrijk hoe je het klaarmaakt. Koop ze alsjeblieft niet uit blik, maar koop de gedroogde versie.
Linzen met ui & knoflook:
Olijfolie
2 uien, in smalle halve ringen
1 rood pepertje, ontdaan van zaad en in smalle stukjes
3 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
190 gr bruine berglinzen
½ uienbouillon blokje
zout en peper
Olie verhitten in een pan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe, bak deze al roerend tot ze bruin en bijna krokant zijn. Zet apart of haal ze eruit en hergebruik de pan.
Doe het hele rode pepertje en de knoflook in een pan met olijfolie. Bak een paar seconden en voeg de linzen toe. Voeg 6 deciliter water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 45 minuten (of zolang de linzen moeten volgens de verpakking) zachtjes gaar koken.
Serveer de linzen met de uienringen eroverheen gestrooid.
Gembersnijbiet
olijfolie
stukje verse gember van 2 cm, geschild en in kleine stukjes
500gr snijbiet bladeren (kan vervangen worden door spinazie)
zout en peper
½ tl cayenne peper
Provamel yoghurt of sojade
Verhit in een grote pan of wok met wat olijfolie. Voeg de gember toe. Bak ongeveer 20 seconden en voeg de snijbiet , wat zout, peper en de cayenne peper toe. Roerbakken tot de snijbiet is geslonken.
Schep dit over de linzen heen, serveren met een flinke schep sojayoghurt.
Ik heb er tevens wat knoflookchampignons bij geserveerd.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten