Romeinse pasta salade met tomatendressing

Vegan MoFo #24:
Een van de gerechten op de Vega(n) kattenmeeting die we onlangs hadden was een Romeinse Pastasalade met tomatendressing. Deze was gemaakt door Eva en haar dochter. Ik vond deze zo lekker dat ik het recept heb gevraagd en zelf heb gemaakt, met hier en daar kleine aanpassingen. Met dank aan Eva dat ik het recept op mijn blog mag plaatsen!

Mis je de zomer nu al? Dan is dit een heerlijke salade om even terug te mijmeren aan die heerlijke warme dagen, lekker met een rood wijntje erbij, of neem het mee als lunch naar je werk.




Romeinse salade met tomatendressing:

400gr. penne pasta (ik heb volkoren genomen)
2 eetlepels olijfolie
2 gele paprika's zonder zaadjes, in reepjes
1½ grote courgettes, in plakjes
2  rode uien, in smalle ringen
1 zakje pijnboompitten
2 eetlepels gehakte basilicum

Tomatendressing:
3 trostomaten in stukjes
8 gedroogde tomaten , 15 min geweekt in kokend heet water (of die op olie)
3 teentjes knoflook, gepeld
4 eetlp olijfolie
6 blaadjes basilicum
zout en versgemalen zwarte peper


Kook de pasta beetgaar. Giet de pasta af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
Rooster of roerbak de paprika's, courgette en uiringen in de olijfolie in een grillpan of een wok. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekepan. 

Meng en pureer de ingrediënten voor de dressing.
Schep de geroosterde groenten en tomatendressing door de pasta. Evt. wat extra olijfolie. Bestrooi de salade met pijnboompitten en basilicum.
 


Print Friendly and PDF

3 opmerkingen: