"Melk-"maisbrood

Vegan MoFo #23:
Dit brood hebben we gegeten naast de Tempeh Chili met Chipotles. Het is een brood dat niet rijst, en ik zou het alleen eten wanneer ik het ergens in kan dippen (soepen, sauzen etc). Bij de pittige chili past het perfect.


"Melk-"maisbrood
1½ cup bloem
1½ cup maismeel (ik heb harine de maiz gebruikt)
3 el suiker
1 el baking powder (bakpoeder)
1 tl baksoda
1½ tl zout
2 cups ongezoette sojamelk
2 el cider azijn
3 el olie


Oven voorverwarmen op 220 °C, en smeer een ovenschaal in met olie.
Meng alle droge ingredienten en voeg vervolgens de "melk", azijn en olie toe.. Verdeel alles mooie geleidelijk in de ovenschaal en bak voor 25-30 minuten tot een sateprikker er schoon uitkomt.
Even 10-15 minuten laten rusten voordat je het brood uit de schaal haalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram