Lasagne met courgette en snijbiet

Vegan MoFo #16:
Gisteren kreeg ik ineens een drietal prachtige courgettes van mijn lieve buurvrouw en wilde ik er natuurlijk meteen iets mee bedenken. Ook had ik nog een bos snijbiet liggen en een gele puntpaprika. Na wat zoeken online voor inspiratie werd het een lasagne!
De snijbiet kan uiteraard weer vervangen worden door spinazie die wat makkelijker te verkrijgen is.


Lasagne met courgette en snijbiet
Lasagne bladeren (let op de ingrediënten, niet alle zijn geheel plantaardig)
1 courgette, in dunne plakken gesneden
olijfolie
1 ui, in stukjes
1 (gele) punt paprika, ontdaan van zaden en in stukjes
2 tenen knoflook, gehakt
1 blik tomatenstukjes
1 pakje tomaten sugo met basilicum
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 zakje geroosterde pijnboompitten
1 bos snijbiet, ontdaan van stelen en in kleine stukjes gescheurd / geknipt
½ bakje Tofutti Creamy Smooth (naturel) (heb je dit niet voor handen gebruik dan stevige tofu)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
 zout peper
optioneel: Wilmersburger vegan pizza smeltkaas

Courgette plakken op keukenpapier verspreiden en bestrooien met zout. Na zo'n 15 minuten droogdeppen.

In een grote koekenpan de ui en de paprika zo'n 5 minuten aanbakken in olijfolie. Vervolgens kort de knoflook erdoor roeren en daarna de tomatenstukjes, tomaten sugo en de Italiaanse kruiden erdoor roeren.
Goed doorwarmen en ong 10 minuten laten pruttelen. Uiteindelijk hier ook de pijnboompitjes doorheen roeren.

Oven voorverwarmen op 180 C.

In een grote pan de snijbiet aanbakken zodat deze slinkt. Vervolgens met keukenmachine, of blender de snijbiet fijnmalen samen met de Tofutti Creamy Smooth, uienpoeder, knoflookpoeder, wat zout en peper.

In een ovenschaal een laagje tomatensaus verspreiden. Leg hierop lasagne bladeren. Vervolgens nog een laagje tomatensaus, hierop een laag courgettes en dan het snijbiet/tofutti mengsel. Hierop weer een laag lasagne bladeren, een laag tomatensaus, laag courgette en weer een laag lasagne bladeren. Sluit af met tomatensaus.

Bestrooi eventueel met de Wilmersburger pizza smeltkaas (dit is overigens echt niet noodzakelijk, zonder smaakt het ook prima!)

Lasagne met courgette en snijbiet , geserveerd op een bedje van Mizuna.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram