Zwarte bonen schotel met mango salsa

Volgens de auteurs van World Food Café is dit gerecht typisch Braziliaans, ik heb echter wel het een en ander gewijzigd en toegevoegd dus authentiek zal het niet meer zijn. Het is een voedzaam en kleurrijk gerecht die ik zeker nog eens zal maken. Wat je teveel hebt kun je de volgende dag meenemen als lunch, ook koud is het gerecht heerlijk!


Zwarte bonen schotel met mango salsa
2 blikken zwarte bonen
1 grote rode ui, gesneden
4 teentjes knoflook, geperst
1 groene peper, fijngsneden
1 chipotles in adobo saus (verkrijgbaar bij Toko Tjin in A'dam), fijngesneden
olijfolie
150 ml plantaardige bouillon
450 gr zoete aardappel, geschild en in stukjes
2 wortels, in stukjes
1 rode paprika, in stukjes
250 gram tomaten, in kleine stukjes
2 handjes fijngesneden koriander
2 laurierblaadjes
zout en peper

Fruit de uien, knoflook en pepers tot ze zacht zijn. Doe  1/3 van de zwarte bonen bij het uienmengsel met een beetje water, prak de bonen met het uienmengsel tot de bonen een beetje uit elkaar vallen.

In een andere pan,olijfolie verhitten en hierin de zoete aardappel, wortelen en rode paprika bakken tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de tomaten toe en bak tot de tomatenstukjes uit elkaar vallen.
Voeg de zwarte bonen, het uienmengsel, de bouillon, koriander en laurierblaadjes toe. Voeg wat extra water toe als het te droog is. Laat alles sudderen tot de groentes zacht zijn en de smaken gecombineerd.
Naar smaak peper en zout toevoegen.
Serveren met de mango salsa



Mango Salsa
1 grote rijpe mango, geschild en in blokjes gesneden
2 kleine wortelen, gesneden in blokjes
paar stengels selderij, fijngesneden
1 sinaasappel, geschild en in kleine stukjes
1 groene chilipeper, fijngesneden
handje koriander, fijngesneden
sap van 1 limoen of citroen
peper


Meng alle ingredienten, op smaak brengen met peper en zet minimaal 30 minuten in de koeling.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten