Volgens de auteurs van World Food Café is dit gerecht typisch Braziliaans, ik heb echter wel het een en ander gewijzigd en toegevoegd dus authentiek zal het niet meer zijn. Het is een voedzaam en kleurrijk gerecht die ik zeker nog eens zal maken. Wat je teveel hebt kun je de volgende dag meenemen als lunch, ook koud is het gerecht heerlijk!
Zwarte bonen schotel met mango salsa
2 blikken zwarte bonen
1 grote rode ui, gesneden
4 teentjes knoflook, geperst
1 groene peper, fijngsneden
1 chipotles in adobo saus (verkrijgbaar bij Toko Tjin in A'dam), fijngesneden
olijfolie
150 ml plantaardige bouillon
450 gr zoete aardappel, geschild en in stukjes
2 wortels, in stukjes
1 rode paprika, in stukjes
250 gram tomaten, in kleine stukjes
2 handjes fijngesneden koriander
2 laurierblaadjes
zout en peper
Fruit de uien, knoflook en pepers tot ze zacht zijn. Doe 1/3 van de zwarte bonen bij het uienmengsel met een beetje water, prak de bonen met het uienmengsel tot de bonen een beetje uit elkaar vallen.
In een andere pan,olijfolie verhitten en hierin de zoete aardappel, wortelen en rode paprika bakken tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de tomaten toe en bak tot de tomatenstukjes uit elkaar vallen.
Voeg de zwarte bonen, het uienmengsel, de bouillon, koriander en laurierblaadjes toe. Voeg wat extra water toe als het te droog is. Laat alles sudderen tot de groentes zacht zijn en de smaken gecombineerd.
Naar smaak peper en zout toevoegen.
Serveren met de mango salsa
Mango Salsa
1 grote rijpe mango, geschild en in blokjes gesneden
2 kleine wortelen, gesneden in blokjes
paar stengels selderij, fijngesneden
1 sinaasappel, geschild en in kleine stukjes
1 groene chilipeper, fijngesneden
handje koriander, fijngesneden
sap van 1 limoen of citroen
peper
Meng alle ingredienten, op smaak brengen met peper en zet minimaal 30 minuten in de koeling.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten