Ik loop ontzettend achter met het plaatsen van recepten, geen tijd en soms ook geen zin om de recepten uit te typen. Wel leg ik alles alvast vast op foto natuurlijk zodra ik het maak en we het eten. Dit recept echter heb ik zojuist gegeten en wilde ik direct plaatsen.
Deze week wordt het nog zo nu en dan mooi weer en dan kunnen jullie misschien nog genieten van dit zalige ijs :-)
Dit is de eerste keer dat ik zelf ijs heb gemaakt! Eigenlijk zijn we niet echte "toetjes" of ijsmensen, maar we eten de laatste tijd wel veel fruit. Vooral donker rood / blauw fruit is in trek omdat het zo onzettend gezond is. Toen ik dit recept dan ook zag besloot ik direct twee bakjes biologische blauwe bessen te bestellen bij De Keukentuin. Gisteren dus gemaakt, en vandaag gegeten. En wat is het lekker! En een geweldige kleur natuurlijk, wel even een schort omdoen als je net zo kliedert als ik..
Blauwe Bessen Balsamico ijs
1½ cup blauwe bessen (ik heb gewoon twee kleine bakjes gebruikt, niet afgewogen)
2 el balsamico azijn
½ cup suiker
¼ cup ahorn siroop
2 cups sojamelk (of een andere plantaardige melk)
1½ el arrowroot
1 el verse munt, fijn gehakt
Doe de blauwe bessen, balsamico azijn, suiker en ahorn siroop in een pan en verwarm op gemiddeld vuur. Wanneer de bessen uit elkaar beginnen te vallen laat je het nog zo'n 10-15 minuten pruttelen.
In een kommetje de sojamelk met de arrowroot goed kloppen zodat er geen klontjes meer zijn van de arrowroot. Voeg toe aan het bessenmengsel en breng zachtjes aan de kook. Zodra er bellen ontstaan vuur uitzetten. Munt blaadjes toevoegen en goed roeren. Laten afkoelen tot kamertemperatuur.
Maal alles fijn met een staafmixer of keukenmachine. Haal door een zeef om eventuele harde stukjes eruit te filteren. Ik heb het vervolgens in een plastic bak gestopt met deksel in de vriezer. Het beste is om vervolgens om de zoveel uur even goed te roeren. Ik heb dit maar 1 x gedaan na een nachtje slapen en het resultaat was voor mij prima, maar geoefende ijsmakers zullen dit ongetwijfeld vaker doen om zo ijskristalletjes te voorkomen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Mmm, ben gek op blauwe bessen en balsamico! Ga zeker proberen om dit ijs (suikervrij) na te maken
BeantwoordenVerwijderen