Snelle pasta met romige avocadosaus
1 avocado (eerlijk is eerlijk, ik heb er direct 2 in gegooid, maar 1 grote is voldoende)
sap van een ½ citroen + citroenrasp
2-3 knoflookteentjes
½ tl zout
handvol verse basilicum blaadjes
2 el olijfolie
pasta voor 2 personen (ik gebruik spaghetti)
versgemalen peper
Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
In een blender: knoflooktenen, citroensap, olijfolie fijn malen. Daarna avocado vruchtvlees, basilicum en zout toevoegen en in de blender malen tot het een cremige massa is.
Pasta afgieten, en direct vermengen met het avocado mengsel. Niet opnieuw opwarmen, dan gaat het schiften.
Serveren met wat geraspte citroenschil erover en gemalen verse peper.
Ik heb er zelf wat rijpe tomaatjes bij gesneden, erg lekker erbij!
Dit kan niet anders dan lekker zijn! Advocado=mjum look=mjum en samen met basilicum zal het zeker superjum zijn. Ga ik binnenkort eens proberen!!
BeantwoordenVerwijderenIk vond het ook erg jumjum :-)
VerwijderenLaat je het weten wat je er van vond?
Vandaag gemaakt, erg goed geslaagd! Had nog wat pijnboompitjes erover gedaan en kleine tomaatjes uit de oven erbij. Mjam!
BeantwoordenVerwijderen