Quinoa salade met zoete aardappel, cranberry en pistache noten


Ik heb dit recept gebaseerd op twee andere recepten *deze*  en *deze*. Wat had het mij mooi geleken om zwarte quinoa te gebruiken! Helaas niet te vinden hier, wel heb ik rode quinoa gevonden later, maar te laat voor deze salade.
Het gerecht was ontzettend lekker, en ook later afgekoeld nog goed te eten, dus restjes meenemen als lunch!

Quinoa salade met zoete aardappel, cranberry en pistache noten
 2 grote zoete aardappels in blokjes gesneden
1 kleine rode ui, in partjes gesneden
olijfolie
knoflook, gehakt
½ cup quinoa
1½ cup bouillon (ik heb uien bouillon gebruikt)
½ tl korianderpoeder
½ cup pistache noten (ontdaan van schil, en in grove stukken gehakt)
½ cup gedroogde cranberries

 Oven voorverwarmen op 200 C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zoete aardappel erover, besprenkelen met olijfolie en wat zout en peper. Na 30 minuten in de oven de uien erbij voegen , aardappelblokjes even draaien.

Ondertussen in een pan met wat olijfolie de knoflook aanfruiten. Voeg vervolgens de quinoa toe aan de pan en roer even alles door. Voeg vervolgens de bouillon, en koriander toe en dek de pan af met een deksel. 
Ongeveer 15 minuten laten pruttelen met de deksel erop. 

Zet het vuur uit, voeg de cranberries en de pistache nootjes toe en laat nog even 5 minuten staan. 
Meng als laatste te zoete aardappel en uien er doorheen en serveren!

Ik heb er zelf wat Fleur de Sel met geroosterde zwarte Calamata –Olijven eroverheen gestrooid, dit smaakte er heerlijk bij..



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten