Libanese kruidige pudding

Ik kocht onlangs een kookboek genaamd De Libanese Keuken, geen vegan kookboek, maar er staan een heleboel plantaardige gerechten in, en een heleboel die makkelijk te veganiseren zijn (melk of yoghurt vervangen). De foto's zijn schitterend, hopelijk de gerechten ook!

Momenteel ben ik dus helemaal in de Libanese kookstemming :-)

Dit is een kruidige pudding, en in het boek staat erbij dat dit vaak gegeven wordt wanneer er een kindje is geboren of met Kerstmis. De oorspronkelijke naam van dit gerecht is Meghli, wat "gekookt" betekent in het Libanees en het werd vroeger met name gegeven wanneer er een mannelijke erfgenaam werd geboren, maar inmiddels bij alle geboren kindjes.


Libanese kruidige pudding
150 gr rijstebloem (ik heb rijstemeel gebruikt)
1½ liter water
400 gr suiker
1 eetlepel karwijpoeder
2 theelepels kaneel
1 theelepel venkelpoeder
1 theelepel anijspoeder
70 gr geraspte kokos
60 gr pistachenoten, grof gehakt

Roer in een par de rijstebloem en het water door elkaar. Voeg suiker, karwijpoeder, kaneel, venkelpoeder en de anijspoeder toe en breng op halfhoog vuur onder regelmatig roeren aan de kook.
Draai het vuur laag als het mengsel begint te koken en blijf roeren tot het een dik gebonden pudding is. Schep de pudding in eenpersoonsvormpjes, bestrooi met de geraspte kokos en de pistachenootjes en zet ze een paar uur in de koelkast.

Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten