Veggie Goulash - La Dolce Vegan



Onderstaand gerecht komt uit het boek La Dolce Vegan van Sarah Kramer. Een simpel, maar lekker en vullend gerecht. Het lijkt nauwelijks op goulash zoals ik het vroeger at, maar het heeft zeker een Oost-Europees tintje door de hoeveelheid paprikapoeder.

Het gerecht is gemaakt nav een challenge (elke maand een ander gerecht uit La Dolce Vegan) *klik hier* voor als je mee wilt doen!

Veggie Goulash
  • bruine rijst, genoeg voor 2 personen
  • 1 kleine ui, gesneden
  • 1 eetlepel olijf olie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1/2 theelepel gedroogde marjolein (of oregano)
  • 1 grote tomaat in stukjes
  • 1 cup bloemkool in kleine hapklare stukjes 
  • 1 grote wortel, gesneden
  • 1 kleine courgette, gesneden
  • 1 blik kievietsbonen, of borlottibonen
  • 1 cup groentebouillon
  • paprika poeder 1-2 theelepels
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Directions

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Terwijl de rijst kookt in een grote pan de ui bakken tot deze glazig is. Voeg vervolgens de knoflook toe en de marjolein en fruit voor 2 minuten.
    Daarna de tomaat, bloemkool, courgette, bonen, bouillon, paprikapoeder, peper en zout toevoegen.
    Aan de kook brengen en zachtjes laten sudderen voor 20- 25 minuten of tot de wortel zacht zijn.
  3. Serveren met rijst

    Dit zijn 2 grote porties, of 4 kleinere.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram