Quiche met broccoli en gecarameliseerde ui

Vorige week heb ik *dit* recept gemaakt, crustless mini quiches van Fatfreevegan, en dat beviel ontzettend goed. Ze zagen er niet uit, dus niet op de foto gezet, maar zeker voor herhaling vatbaar. En het bracht mij op het idee voor onderstaande quiche, mét deegkorst.
Ik heb daarom bovenstaand recept, gecombineerd met *deze* (Incredibly Easy Pie Crust)


Quiche met broccoli en gecarameliseerde ui

Eerst de bodem:
1½ cup bloem
2 tl suiker
1 tl zout
½ cup zonnebloemolie
2 eetlepels ongezoete sojamelk (ik heb er zelf meer in gedaan omdat ik het niet mooi verspreid kreeg)

Alles in een taartvorm bij elkaar mengen, en aandrukken met een vork/lepel. Gaatjes prikken in bodem en zijkanten. In een voorverwarmde oven op 200C 15-20 minuten bakken.

Quichevulling:
3 uien in halve ringen
1 broccoli hoofd, héél fijn gesneden
2 knoflooktenen
400 gram tofu (ik heb hier de firm tofu gebruikt)
½ cup ongezoeten sojamelk (gebruik je silken tofu, neem dan minder sojamelk)
1 theelepel kurkuma
1 theelepel Italiaanse kruiden
2 eetlepels edelgist
zout en peper naar smaak

Carameliseer de uien in een koekenpan met olijfolie. Dit neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag. Vervolgens de broccoli erbij doen en de knoflook. Bakken tot de broccoli zachter is geworden. Haal van vuur af.
In een keukenmachine tofu, ongezoete sojamelk, edelgist, kruiden en kurkuma fijnmixen tot er een zachte massa ontstaat. Bij de uien en broccoli mengsel voegen en goed roeren.Ik heb er zelf nog 4 plakjes tomaat op gelegd , maar dat is optioneel.

Mengsel in de quichebodem verdelen en in de oven op 200C zo'n 25 - 30 minuten bakken.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten