Vorige week heb ik *dit* recept gemaakt, crustless mini quiches van Fatfreevegan, en dat beviel ontzettend goed. Ze zagen er niet uit, dus niet op de foto gezet, maar zeker voor herhaling vatbaar. En het bracht mij op het idee voor onderstaande quiche, mét deegkorst.
Ik heb daarom bovenstaand recept, gecombineerd met *deze* (Incredibly Easy Pie Crust)
Quiche met broccoli en gecarameliseerde ui
Eerst de bodem:
1½ cup bloem
2 tl suiker
1 tl zout
½ cup zonnebloemolie
2 eetlepels ongezoete sojamelk (ik heb er zelf meer in gedaan omdat ik het niet mooi verspreid kreeg)
Alles in een taartvorm bij elkaar mengen, en aandrukken met een vork/lepel. Gaatjes prikken in bodem en zijkanten. In een voorverwarmde oven op 200C 15-20 minuten bakken.
Quichevulling:
3 uien in halve ringen
1 broccoli hoofd, héél fijn gesneden
2 knoflooktenen
400 gram tofu (ik heb hier de firm tofu gebruikt)
½ cup ongezoeten sojamelk (gebruik je silken tofu, neem dan minder sojamelk)
1 theelepel kurkuma
1 theelepel Italiaanse kruiden
2 eetlepels edelgist
zout en peper naar smaak
Carameliseer de uien in een koekenpan met olijfolie. Dit neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag. Vervolgens de broccoli erbij doen en de knoflook. Bakken tot de broccoli zachter is geworden. Haal van vuur af.
In een keukenmachine tofu, ongezoete sojamelk, edelgist, kruiden en kurkuma fijnmixen tot er een zachte massa ontstaat. Bij de uien en broccoli mengsel voegen en goed roeren.Ik heb er zelf nog 4 plakjes tomaat op gelegd , maar dat is optioneel.
Mengsel in de quichebodem verdelen en in de oven op 200C zo'n 25 - 30 minuten bakken.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten