Witlofbladerdeeg taartje

Laatst had ik een enorme hoeveelheid witlof in de aanbieding gekocht. Behalve dat mijn konijntjes dat erg graag lusten vond ik het ook wel leuk om met witlof weer eens wat nieuwe recepten te proberen. De basis van onderstaand recept komt oorspronkelijk van de AH recepten site, maar ik heb deze zelf een andere draai gegeven.

Witlofbladerdeeg taart
4 plakjes bladerdeeg (neem die van de euroshopper die zijn zonder boter)
2 rode uien, in halve ringetjes gesneden
2 stronkjes witlof, in reepjes gesneden
125 gram tofy, verkruimeld
2 plakjes vegetarische bacon in reepjes (vegetarische slager)
Scheutje Liquid Smoke
olie om in te bakken

Verwarm de oven voor op 220°C.
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en leg ze in een vierkant. Laat de randen een beetje overlappen en druk het in met een vork. Zet voor 10 minuten in de oven.
Bak in een koekepan met een beetje olie de rode ui en de witlof aan, ongeveer 5 minuten.
In een andere pan op iets hoger vuur in wat olie de verkruimelde tofu, reepjes vegetarische bacon en een scheutje liquid smoke aanbakken tot de tofu een kleurtje krijgt.
Haal het bladerdeeg na de 10 min uit de oven.
Meng het tofu mengsel bij het witlof rode ui mengsel, goed roeren.
Verdeel het over het midden van de bladerdeeg en plaats nog eens voor 10 minuten terug in de oven, of tot de bladerdeeg mooi goudbruin is.
Wij hebben er een heerlijke groene salade met tomaten bij gegeten.


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram