Pasta met geroosterde bloemkool en cherrytomaatjes

Mijn zus en ik hebben afgesproken elke week een vooraf uitgekozen recept te maken uit Quick-fix Vegan van Robin Robertson. Vandaag was het eerste recept bij mij aan de beurt. Het werd de Pasta met geroosterde bloemkool en cherrytomaatjes. En een succes recept vond ik. Tijdens het maken was ik even bang dat het te zuur zou zijn, door de witte wijn en de kappertjes, maar dat viel allemaal samen met de andere lekkere smaken. Ik zal dit recept zeker herhalen! Ben erg benieuwd wat mijn zus er van vindt :-)


Pasta met geroosterde bloemkool en cherrytomaatjes
1 kleinere bloemkool
½ cup cherry tomaatjes (hier heb ik er zelf wat meer van gedaan)
2 el olijfolie
zout en versgemalen peper
300 gram penne of mini penne (de laatste heb ik gebruikt)
4 teentjes knoflook fijngehakt
 ¼ cup pijnboompitjes
¼ cup rozijnen
2 el kappertjes
¼ tl rode peper vlokken
¼ tl venkelzaad (heb ik niet gebruikt)
½ cup groente bouillion of witte wijn 
3 eetlepels gesneden verse basilicum

Oven voorverwarmen op 220 C°. Stronk van de bloemkool verwijderen. Dan in plakken van ong 1 cm snijden alsof je een brood snijd. De dunne plakken breken in kleinere stukken. Verdelen over een ovenplaat (ingevet of met bakpapier). Hiertussen de cherrytomaatjes leggen. Besprenkelen met peper, zout en olijfolie.
In de oven plaatsen voor 15-20 min en halverwege de tijd de bloemkool omdraaien.

Ondertussen de pasta koken volgens de verpakking. In een kleine steelpan de knoflook en pijnboompitten bakken tot de knoflook zacht is. Voeg de rozijnen, kappertjes, pepervlokken en witte wijn toe (en eventueel venkelzaad). Laat ongeveer 1 minuut sudderen.

Pasta, bloemkool, tomaatjes en het knoflookmengsel samenvoegen en opdienen. Verdeel er wat basilicum overheen.

Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

 1. Wat een lekker gerecht!! Halverwege keek ik in het steelpannetje en dacht... mwa... maar het resultaat was erg smaakvol! De bordjes gingen allemaal leeg :)
  In verhouding iets meer tomaatjes gebruikt en ook venkelzaad weggelaten ivm niet in huis en niet gemist.
  Bedankt weer!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig, je hebt dus dezelfde aanpassingen als ik gedaan :-)
   Goed dat je mij weer eens herinnert aan dit recept, ga ik binnenkort ook weer eens maken!

   Verwijderen