Limoen pinda noodles met seitan, boerenkool en wortels

Ja, ik weet het. Als je de titel leest denk je.. jak. Boerenkool. Met noodles en wortels?? En toch...het is zo ontzettend lekker! Ik heb nooit boerenkool gelust, ik ben sowieso geen stampot mens, al kan de zuurkoolstampot hoe Rick hem maakt er goed in. Maar Boerenkool, nee , ik weigerde het vroeger te eten en de enige reden waarom ik het nog wel eens kocht was om het aan mijn konijnen te geven.

Maar nu.. boerenkool wordt heel veel gebruikt in de vegetarische en veganistische keuken omdat het echt een supergroente is. Boerenkool bevat de meeste voedingsstoffen van zijn plantenfamilie (broccoli, kool, spruitjes etc) en biedt een grote hoeveelheid vitamine A, C, K en mangaan. Verder bevat het behalve veel vezels ook koper, calcium, vitamine B6 en potassium.
In Amerika eten ze natuurlijk nauwelijks stampotten en gebruiken ze deze groente op een hele andere, en voor mij veel lekkerde manier. Ze roerbakken het, maken het krokant in de oven etc.
Onderstaand recept was mijn eerste kennismaking met boerenkool zoals ik het wel lust.Noodles in limoen-pindasaus met seitan, boerenkool en wortels
(Ik heb de cup maten aangehouden, sinds ik van die maat bekertjes/schepjes heb van de AH vind ik de cup maten erg makkelijk)

Platte rijst noodles, genoeg voor 2 personen (Ik heb brede mie noedels gebruikt)
¼ cup sojasaus of tamarisaus
3 eetlepels pindakaas
2½ eetlepel limoensap (vers)
1 eetlepel suiker
½ theelepel chilivlokjes
¼ theelepel gemberpoeder
1 tot 2 eetlepels pinda- of zonnebloemolie
2 cups boerenkool fijngesneden
1½ cup seitan, in reepjes
1 grote wortel, geraspt
2 handjes cashewnoten (ongezouten), grof gehakt / vermalem

Breng water aan de kook voor de noodles en maar ondertussen de pindasaus door het volgende samen te voegen: de sojasaus (of tamarisaus), pindakaas, limoensap, suiker, chilivlokken en de gemberpoeder.

Kook vervolgens de noodles tot ze gaar zijn (volg de instructies op de verpakking). Zodra klaar goed uit laten lekker en knip ze met een schaar wat kleiner (dat wokt dadelijke makkelijker).

Breng in een wok de olie tot een hoge temperatuur. Voeg de boerenkool toe (pas op kan spatten) and goed roeren tot de boerenkool ietsjes bruin begint te worden aan de randjes. Voeg dan de geraspte wortel en de seitan toe en zet het vuur wat lager.

Voeg de noodles toe. Voeg tevens de saus toe en de helft van de cashewnoten. Goed doorroeren tot alles is verwarmd.
Dien op met de andere helft van de cashewnoten eroverheen gestrooid.

Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Wat een fantastisch recept, verrassende combi, erg van genoten deze week!

    BeantwoordenVerwijderen