Brownies


Brownies
Eindelijk een makkelijk én verrukkelijk recept gevonden voor zalige kleverige brownies. Bijna vloeibaar als het uit de oven komt, maar de volgende dag nog lekkerder na een nacht in de koeling.
250g bloem
300g suiker
65g cacaopoeder
1 tl bakpoeder (baking powder)
1 tl zout
250ml water
250ml plantaardige olie (geen olijfolie!)
1 tl vanille extract

Optioneel: ik heb er zelf een halve reep pure chocolade met nootjes, fijngehakt, erdoorheen gemengd.
    

Oven voorverwarmen op 180°C.
In een grote kom de volgende ingrediënten mengen: bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout. Goed mengen. Vervolgens olie, water en vanille extract toevoegen en goed roeren tot alles vermengd is.

Ikzelf leg altijd een ruime vel bakpapier in een platte ovenschaal zodat ik de browniecake er zo uit kan halen zonder dat het aan de schaal kleeft. Maar je kunt ook een ovenschaal invetten met olie uiteraard.
plaats het mengsel in de schaal en bak voor ongeveer 40 minuten in de oven... en genieten maar!
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram