Broccoli met tofu en pindasaus

Vreselijk vond ik tofu altijd, zacht soppig spul dat nergens naar smaakte. Tot ik het eens in een Japans restaurant op een heerlijke manier voorgeschoteld kreeg. Thuis gelijk uitgeprobeerd en het geheim is dat je het gewoon als eerste lekker krokant moet bakken zonder iets erbij. Zorg eerst dat de tofu krokant is, daarna marineren en roerbakken met andere producten.

Nu heb ik elke dag wel trek in tofu!


Broccoli met tofu en pindasaus
1 broccoli stronk, roosjes in hapklare stukjes gesneden
1 blok tofu á 250 gr in blokjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst
Zilvervliesrijst, genoeg voor 2 personen
zonnebloemolie
½ cup pindakaas
½ cup heet water
¼ cup witte wijn azijn (optioneel)
2 eetlepels sojasaus
1½ eetlepel ahornsiroop
cayennepeper naar smaak

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Ondertussen roerbak je de blokjes tofu in een heten wok met zonnebloemolie al wokkend krokant en goudbruin. Zet ze apart in een schaaltje wanneer ze goed zijn.

Stoom of blancheer de broccoli tot ze beetgaar zijn.
Breng in de wok de zonnebloemolie op temperatuur. Voeg de knoflook toe, en voeg wanneer de knoflook net neigt bruin te worden de tofu en broccoli toe en meng alles goed. Warm alles door en door.

Meng voor de pindasaus de volgende ingredienten:
Pindakaas, heet water, azijn, sojasaus, ahornsiroop en de cayennepeper.

Serveer het broccoli tofu mengsel op de rijst en serveer de pindasaus erbij.
Voeg naar smaak zout toe.

Echt zo simpel maar zo lekker!


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten