Zoete aardappel met cashewnoten

Ik wilde graag proberen een gerecht na te maken die ik begin dit jaar in een restaurant heb gegeten. Dat was een tajine van zoete aardappel, cashewnoten, pijnboompitten en saffraan. Nu heb ik geen tajine en heb ik het een en ander weggelaten, maar het eindresultaat was toch eigenlijk best lekker!


Zoete aardappel met cashewnoten
1 grote zoete aardappel, in stukken gesneden
1 grote uit (of 2 kleinere), gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2  theelepels ras el hanout (couscous kruiden)
1 kaneelstaafje
1 klein blikje tomatenpuree
paar draadjes saffraan
water
handje rozijnen
cashewnoten
maiszetmeel (½ el)
Olijfolie
koriander
eventueel een dot soja yoghurt (ongezoete van Provamel of Sojade, niet die van Alpro Soja die is te zoet)

In pan met dikke bodem uitje en de knoflook in de olijfolie fruiten. Kaneelstokje, ras el hanout kruiden toevoegen en de zoete aardappel.
Alles goed doorroeren, tomaten puree, saffraan, rozijnen en uiteindelijk water toevoegen dat net alles bijna onder staat. Zo'n 30 à 45 minuten laten pruttelen tot de zoete aardappel heerlijk zacht is.
Beetje water aanlengen met maizena en toevoegen zodat het kookvocht dikker wordt. Uiteindelijk cashewnoten toevoegen en naar smaak zout (let er op of je zoute of ongezoute cashewnoten gebruikt) en peper toevoegen.
Serveren met koriander en eventueel een beetje soja-yoghurt.


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten