tag:blogger.com,1999:blog-4177685614811861570.post2837903029526812317..comments2023-10-08T16:47:38.993+02:00Comments on Plantaardigheidjes: Cashew brieDaniëllehttp://www.blogger.com/profile/15918687898001709849noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-4177685614811861570.post-43170686238681969872018-03-22T21:09:55.758+01:002018-03-22T21:09:55.758+01:00Ik ben hier ook wel benieuwd naar want ik maar mij...Ik ben hier ook wel benieuwd naar want ik maar mijn eigen waterkefir en dat is feitelijk ook een gefermenteerde drank. Als deze klaar is, bevat het praktisch geen suiker meer.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03913259030475423130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4177685614811861570.post-60944896761347495872018-02-11T17:30:26.083+01:002018-02-11T17:30:26.083+01:00Afhankelijk van de smaak van de kombucha zou ik he...Afhankelijk van de smaak van de kombucha zou ik het wel of niet proberen. De meeste zijn toch wat zoeter?Daniëllehttps://www.blogger.com/profile/15918687898001709849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4177685614811861570.post-29830253390630068982018-02-11T16:49:16.192+01:002018-02-11T16:49:16.192+01:00Hallo, volgens mij moet het met kombucha ook lukke...Hallo, volgens mij moet het met kombucha ook lukken ... dat is toch ook gefermenteerd ?Annemie Baetens * Fish-i.behttps://www.blogger.com/profile/16126514661806832546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4177685614811861570.post-25744818503713351332015-08-06T10:42:07.191+02:002015-08-06T10:42:07.191+02:00Je kan zeker stoppen na het blenderen en nadat all...Je kan zeker stoppen na het blenderen en nadat alle ingredienten erin zitten.<br />Het koelen is bedoelt om uit te harden in een mooi brie vormpje. Maar het is goed te smeren als het net uit de blender komt en dan kun je het zeker als cream cheese gebruiken.<br />Geen tijd voor rejuvelac? Dan zou je ook nog kunnen denken aan Kanne brottrunk; dat is gefermenteerde brooddrank die je in Duitsland bij diverse supermarkten en ook wel DM misschien kan kopen. Kost maar een paar euro en scheelt een hoop wachttijd :-) <br />Laat je het weten als het is gelukt?Daniëllehttps://www.blogger.com/profile/15918687898001709849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4177685614811861570.post-69966808634033603162015-08-05T22:19:35.570+02:002015-08-05T22:19:35.570+02:00Wij waren 2 weken geleden in Leuven en daar kocht ...Wij waren 2 weken geleden in Leuven en daar kocht ik bij Shavt (vegan winkeltje) een cream cheese van cashewnoten, zout en rejuvelac. Ik ben echt compleet verslaafd. Ik vind het zo lekker!!! Maar Leuven is niet naast de deur en ik dacht al dat jij vast rejuvelac wel zou kennen. Toen ik ging googlen stond deze blogpost van jou bijna bovenaan. Denk je dat ik om de Cream cheese na te maken op de helft van het recept kan stoppen? Want dan zitten alle ingrediënten er al in die nu ook op de ingrediëntenlijst staan. Het lijkt me wel veel werk met het spruiten. Maar ik heb er zin in! Groetjes, Janet van Not so stuffy :)Not so stuffyhttp://www.notsostuffy.nlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4177685614811861570.post-83513386753377683232014-01-26T16:58:57.860+01:002014-01-26T16:58:57.860+01:00Alsnog bedankt voor je reactie! Goed om te weten.
...Alsnog bedankt voor je reactie! Goed om te weten.<br />Groetjes,<br />YvetteAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4177685614811861570.post-6762724588338740692014-01-04T19:44:32.370+01:002014-01-04T19:44:32.370+01:00Sorry voor de late reactie..
Rejuvelac is in de ko...Sorry voor de late reactie..<br />Rejuvelac is in de koeling ongeveer 4 weken houdbaar.<br />Groetjes<br />DanielleDaniëllehttps://www.blogger.com/profile/15918687898001709849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4177685614811861570.post-49019712520203864462013-12-22T23:32:10.202+01:002013-12-22T23:32:10.202+01:00Beste Daniëlle,
Nog een vraag: staat er in het b...Beste Daniëlle, <br /><br />Nog een vraag: staat er in het boek toevallig ook hoelang je de rejuvelac kan bewaren? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4177685614811861570.post-44237197200990420232013-12-11T19:34:50.350+01:002013-12-11T19:34:50.350+01:00Bedankt! Ik heb er een paar in de vriezer gezet, f...Bedankt! Ik heb er een paar in de vriezer gezet, fijn dat het zo lang goed blijft! Een paar kaasjes zijn al met m'n verjaardag op gegaan, vandaar dat ik er wat meer had gemaakt :-) Viel goed in de smaak!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4177685614811861570.post-174560051004166972013-12-08T15:17:16.226+01:002013-12-08T15:17:16.226+01:00Gelijk groots aangepakt :-)
In het boek staat 1-2 ...Gelijk groots aangepakt :-)<br />In het boek staat 1-2 weken in de koeling (goed afgesloten), en tot wel 4 maanden in de vriezer. <br />Ik zou er dus een paar invriezen voor de zekerheid want 7 kaasjes is wel erg veel en zo kun je er een paar bewaren voor de feestdagen.<br />groetjes<br />DanielleDaniëllehttps://www.blogger.com/profile/15918687898001709849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4177685614811861570.post-50673049828360113712013-12-07T23:31:45.618+01:002013-12-07T23:31:45.618+01:00Beste Daniëlle,
Bedankt voor uw reactie! Volgens ...Beste Daniëlle,<br /><br />Bedankt voor uw reactie! Volgens mij gaat 't lukken, de bakjes staan nu in de koelkast :-) Maar nog één vraagje.. Ik dacht, voor de zekerheid, ik maak het recept meteen x3, maar nu heb ik dus 7 kaasrondjes in de koelkast liggen en ik vroeg me af of u weet hoelang het goed blijft?<br /><br />Bedankt voor het recept in ieder geval!<br />Groetjes,<br />YvetteAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4177685614811861570.post-26759102346958919652013-12-01T22:53:36.039+01:002013-12-01T22:53:36.039+01:00Nee hoor, zeker niet goed afgesloten. Het liefst n...Nee hoor, zeker niet goed afgesloten. Het liefst nog met een kaasdoek eroverheen, of, zoals ik heb gedaan, de deksel er losjes bovenop gelegd.<br />Eet smakelijk alvast!Daniëllehttps://www.blogger.com/profile/15918687898001709849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4177685614811861570.post-2482979748025915962013-11-30T15:40:52.976+01:002013-11-30T15:40:52.976+01:00Een vraagje: moet de quinoa (ik gebruik op 't ...Een vraagje: moet de quinoa (ik gebruik op 't moment rogge) die in de pot met water zit (de 1ste stappen) goed afgesloten zijn of kan het ook zonder deksel? <br />Ik hoor het graag! Ben heel benieuwd naar het eindresultaat, je recept klinkt heerlijk.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4177685614811861570.post-28446010053299256392013-02-17T13:43:44.331+01:002013-02-17T13:43:44.331+01:00Ik vond eerst de vegan kazen uit de winkels ook he...Ik vond eerst de vegan kazen uit de winkels ook helemaal niet lekker. Maar als je ze leert gebruiken dan valt het eigenlijk best wel mee. Je moet ze sowieso niet vergelijken met de dierlijke versies, en je kan ze het beste gecombineerd gebruiken met andere lekkere ingredienten.<br />Maar deze cashewbrie is echt niet te vergelijken met de kant en klare vegan versies, ik vind deze veel lekkerder.<br />Ik heb de kruiden niet echt afgemeten, je kan ze ook weglaten als je wil, of bv driekleurige peperkorreltjes gebruiken. Ik schat zo in dat dit 1 eetlepel Herbes de Provence was, maar je kan gerust meer of minder gebruiken naar je eigen smaak.<br />groetjes<br />DanielleDaniëllehttps://www.blogger.com/profile/15918687898001709849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4177685614811861570.post-36092990491132255172013-02-13T19:59:48.555+01:002013-02-13T19:59:48.555+01:00Ik had vandaag voor het eerst vegan kaas geproefd,...Ik had vandaag voor het eerst vegan kaas geproefd, de 'edam' versie uit de natuurwinkel en ik vond het niet bepaald lekker haha...ik hou eerder van jonge zachte kazen en oude 'botersmaken' dat vind ik zo vies. Jouw recept daarintegen ziet er wel lekker uit en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar meer van je probeersels. :) Hoeveel kruiden heb je hiervoor precies nodig?Lindsayhttps://www.blogger.com/profile/08466671880953112687noreply@blogger.com